Turecko je americký vazal a stále nesie v sebe bacil osmanskej rozpínavosti a brutálnych genocíd

29.11.2015 19:50

Tento štát si dovolil bezdôvodne zostreliť ruské lietadlo, pričom jeho lietadlá vnikli od roku 2008 až 8693 krát do gréckeho vzdušného priestoru. Takže tým atakovalo člena  NATO. Grécko len bezmocne protestovalo a z NATO neprišla ani len výčitka smerom na Ankaru. Spoľahlivý americký vazal, akým je Turecko, smie všetko.

Pritom žiadny iný národ – okrem Srbov – nezažil od Turkov toľko príkoria a dobyvateľskej rozpínavosti ako Gréci a Európa sa tomu celé stáročia len prizerala. Aj preto majú Gréci ťažké srdce na Európu, ktorá ich zapredala a zrádzala islamským Osmanom. Pozerala sa na to, ako islamskí Turci prelievali krv gréckych kresťanov, ich vyvražďovali spôsobom genocídy a zaberali ich územia.

Turecki Osmani majú deštruktívnu agresiu takpovediac v krvi a génoch. Osmanská ríša vyvraždila formou genocídy v roku 1915 veľkú časť arménskeho národa. Boli to takmer 2 milióny ľudí, okrem toho ešte eliminovali tisícky príslušníkov iných minorít, ako napríklad osmanských Grékov a Sýrčanov. Turecko sa „preslávilo“ nespočetnými porušovaniami ľudských práv viacerých minorít. Viac ako dve storočia Turci brutálne a krvavo potlačajú Kurdov a neustále vyvražďovali tých, ktorí chceli slobodný a nezávislý Kurdistan.

S Gréckom viedli Turci viacero vojen. 230 rokov okupovali grécku Krétu – Kréťania dodnes prechovávajú voči Turecku hlbokú nevraživosť. Posledná veľká konfrotácia medzi Tureckom a Gréckom eskalovala v roku 1974, keď turecká armáda vpochodovala na Cyprus, obsadila takmer polovicu ostrova a napriek protestom UNO, odtiaľ vyhnala okolo 200 000 Grékov.

Čo všetko môžeme ešte očakávať od Turecka? Určite ešte veľa zlých prekvapení. Turecká vláda si v rôznych medzinárodných zaležitostiach až príliš často pošpinila ruky a neraz aj brutálne zakrvavila. A po nástupe despotu Erdogana až nápadne často.

Turecko v poverení Washingtonu podporovalo ISIS pri napĺňaní jeho strategických cieľov v Sýrii, a to bolo predovšetkým zvrhnutie Assada a vytvorenie novej pro americkej a pro saudskej vlády. Pritom profitovalo z predaja v Sýrii nazbíjanej nafty, čo zabezpečovala ISIS. To všetko teraz prekazilo Rusko.

Preto so súhlasom a či podporou Washingtonu provokovala Ankara zostrelom lietadla Rusko. Putin povedal, že Turecko vpadlo Rusku zákerne do chrbta. Rusko je ale svetová veľmoc, ktorá bojuje s veľkým úspechom proti viacerým teroristickým organizáciám,  ktoré privolal k životu rôznymi spôsobmi a z rôznych dôvodov Západ. Ankara riskuje veľmi veľa, keďže stojí jednoznačne na strane Západu a je to skutočne hra s ohňom.

8. októbra písal Foreign Policy, že Turecko kritizuje Moskvu za bombardovanie v Sýrii a že to veľmi naruší vzájomné vzťahy. Erdogan vtedy povedal, že súčasnú situáciu nebude akcptovať. Už tam sa skrývala hrozba deštruktívneho aktu voči Rusku.

Turecko, ak bude pokračovať týmto smerom, tak v prípade ozbrojeného konfliktu s Ruskom  môže stratiť veľmi veľa a či dokonca všetko.