Tureckí poslanci podali trestné oznámenie na 15 poslancov Bundestagu

11.06.2016 23:31

Orientuje sa Erdogan na Hitlerov Mein Kampf? Jeho odporcovia, ktorých má aj v Nemecku - medzi nimi aj 15 nemeckých poslancov tureckého pôvodu - sú čoraz viac ohrození nebezpečnými metódami, ktoré Erdogan a jeho pomocníci voči nim nasadzujú. Po tom, ako Bundestag 2.júna odhlasoval rezolúciu, ktorá označila masové zabíjania Arméncov v roku 1915 Turkami za genocídu, odštartoval Erdogan tvrdé represálie proti Nemecku.

Okrem iného chce dosiahnuť to, aby zmienení 15. poslanci boli zatknutí. Jeho "pomocníci" a prisluhovači v Nemecku posielajú poslancom výhražné maily a listy. Prezident Bundestagu Lammert ostro odsúdil akékoľvek vyhrážky na ich adresu a napomenul tureckého prezidenta. Všetko to za silného potlesku poslancov Bundestagu a dokonca i kancelárky.

Ibrahim Kalin, hovorca Erdogana, oznámil na tlačovke v Ankare, 10. júna, že Turecko pripravuje okrem iných opatrení namierných proti Nemecku v dôsledku rezolúcie tri trestné oznámenia proti 15. poslancom Bundestagu. Dve z nich podajú dve odborové organizácie tureckých policajtov a tretiu jedno združenie právnikov v Ankare. Všetko pätolízači tureckého prezidenta.

Ako som sa dozvedel od spriateleného tureckého redaktora, bolo toto združenie právnikov len pred niekoľkými dňami a má názov, ktorý jednoznačne poukazuje na jeho účel: Hukuki Mäcadele Dernegi" - Združenie právnického boja. Okrem toho takéto trestné oznámenie už podali  aj tureckí poslanci v Ankare.

Trestné oznámenie sa vzťahuje na článok 301 tureckého trestného zákonníka. Tam sa uvádza, že ten, kto verejne poníži a urazí turecký národ, turecký štát, turecký parlament alebo tureckú vládu, ten bude odsúdený na šesť mesiacov až dva roky.

Ak turecký súd na základe tohto udania vynesie taký rozsudok, tak v prípade, že nemeckí poslanci tureckého pôvodu, navštívia Turecko, tak budú zatknutí a strčení do väzenia.

Erdogan požaduje vyšetrenie krvi nemeckých poslancov tureckého pôvodu, aby sa podľa neho dokázalo, že nemôžu mať tureckú krv, ale kurdskú. Podľa neho nemôže žiadny pravý Turek zradiť svoj národ a žiadny Turek by nehlasoval za takú hanebnú rezolúciu, ktorá uráža a potupuje celý hrdý turecký národ.

Také niečo môže ale požadovať len šialenec hitlerovského typu.  

Kedy konečne povie Brusel, že pre Turecko je koniec akýmkoľvek rokovaniam o vstupe krajiny do EÚ, teraz i v budúcnosti. Kto sa takto nepriateľsky a zákerne správa k poslancom nejakej EÚ krajiny - v tomto prípade nemeckým - ako to robí Erdogan, tak pre toho EÚ musí zostať navždy uzavreté.

Aj v Bundestagu sa ale množia hlasy, ktoré chcú, aby sa najbližších 30 rokov vôbec neuvažovalo o členstve Turecka v EÚ.