Tuckerov rozhovor s Putinom otrasie americkou rusofóbiou v jej základoch

12.02.2024 19:50

Je nemalá nádej, že sa môže stať aj historickým prelomovým momentom, ktorý zmení povedomie Američanov v ich vzťahu k Rusku a mohol by tak Ameriku odvrátiť od nebezpečného a doslova smrtiaceho konfliktu s krajinou, ktorú nezničil žiadny svetový agresor – či už Napoleon, Hitler alebo švédsky kráľ Karol XII.

 

Bývalý moderátor diskusnej relácie Fox News Tucker Carlson - tento absolútny a výnimočný fenomén nezávislých médií - bol v Moskve, kde sa podľa Demokratov USA dopustil neodpustiteľého hriechu, rozhovoru s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. A rozhovor práve aj preto doslova rozžeravil internet, a to nielen v Amerike, ale aj v Európe.

 

O tom niet najmenších pochýb: Tucker Carlson zrealizoval jeden z najpamätnejších a najvýznamnejších novinárskych počinov v modernej histórii, ktorý má mimoriadnu dôležitosť pre celý svet.

 

A Tuckerov rozhovor  s ruským prezidentom skutočne treba vysoko oceniť, lebo jasne dokumentuje, že Tuckerovi v ňom išlo len o jedno – urobiť všetko preto, aby konečne prišlo k zásadnému zlepšeniu vzťahov medzi USA a Ruskom.

 

A o to viac treba tento počin Tuckera oceniť, lebo Demokrati na čele s Bidenom robia pravý opak – robia všetko pre to, aby Rusko a Vladimíra Putina čoraz viac démonizovali v očiach americkej verejnosti.

 

 Americký ľud je postihnutý nákazlivou a jedovatou rusofóbiou prenášanou politickou a ekonomickou elitou, ktorá si na to vybudovala model celoamerického významu založený na potrebe mať nepriateľa schopného byť vojensko-priemyselnou veličinou, aby tak jeho „prostredníctvom“ mohol byť neustále udržiavaný a živený v Kongrese priam megalománsky vojnový rozpočet, ktorý ekonomicky oslabuje USA a ožobračuje občanov, ale priam rozpávkovo obohacuje tých, ktorý ho neustále zvyšujú.

 

Nekontrolovateľná rusofóbia ohrozuje americkú bezpečnosť vytváraním falošného pocitu nebezpečenstva, na základe ktorého sa formuluje a implementuje politika, ktorá môže viesť k vojenskej konfrontácii s Ruskom a jadrovej vojne. Ak má mať americký ľud nejakú nádej na prežitie nasledujúceho desaťročia, tak sa mu urýchlene musí sa podať „liek“  proti jedu jeho rusofóbie.

 

Problemom je podanie tohto protijedu, keďže tradičné kanály šírenia informácií v Amerike – takzvané mainstreamové médiá – sú už dlho skorumpované politickými a ekonomickými elitami, ktoré primárne podporujú rusofóbiu.

 

Ale Tucker Carlson robí všetko pre to, aby mu taký „liek“ napriek tomu podával. Tým sa však stáva nemalým problémom pre politiku Demokratov. To ale môže byť veľmi nebezpečné.