Trump zostril boj proti FBI a Hillary a urobil dôležitý ťah

02.02.2018 23:34

Americký prezident Trump  povolil uverejnenie sporného poznámkového dokumentu (memo) týkajúceho sa údajnej spolupráce jeho tímu s Moskvou počas predvolebného boja. V dokumente sú zachytené nezákonné postupy FBI vo vyšetrovaní proti Trumpovi.

 Parlamentný výbor USA pre tajné služby hlasoval už začiatkom týždňa za uverejnenie mema hlasmi Republikánov proti Demokratom. Trump ohlásil dnes predpoludním v Bielom Dome svoje rozhodnutie ohľadne uverejnenia dokumentu.

Okrem  iného povedal:

„Je veľkou hanbou to, čo sa deje v našom štáte. Veľa ľudí by sa malo hanbiť.“ Na otázku či ešte má dôveru k Rodovi Rosensteinovi, zastupujúcemu ministrovi justície: „To si určite nemôžete myslieť.“  

V zmienenom dokumente – memo – sú poznámky aj o tom, že  tím, ktorý podporoval Hillary Clinton v predvolebnom boji, dal veľký obnos peňazí tajnému britskému agentovi Christopherovi Steelovi (boli to peniaze Hillary a nariadila to ona) za to, aby horlivo zháňal informácie a podklady, ktoré by Trumpa kompromitovali.

To všetko bolo však zo strany FBI zamlčané a zatajené, hoci tak FBI, ako aj Ministerstvo justície vedeli, že Steele aj sám chcel urobiť za každú cenu „všetko“, len aby sa Trump nestal prezidentom, ale Hillary.