Trump „vyčisťuje chliev“ od dôležitých „demokraticky“ orientovaných šéfov

31.01.2018 22:53

Že je Trump geniálny stratég a skvelý politik, to mu potvrdzujú dokonca už aj tí, ktorí neboli jeho priaznivcami, a ich počet exponenciálne narastá. Jedným je aj nositeľ Nobelovej ceny za ekonomiku, Robert Shiller z USA.

Len zapredné a skorumpované média, proelitársky orientované, dennodenne vystrelujú do svojich hanebných plátkov doslova patologické lži o ňom a splietajú vymyslené negatívne historky.

Trump je však Trump a je si verný sám sebe a svojim zásadám a vlastnému presvedčeniu, a to ho robí originálnou a výnimočnou osobnosťou medzi bandou elitárnych politikov, ku ktorým nikdy nechcel patriť a ktorých odmieta.

A s čistením chlieva, ktorý po sebe zanechal dlhý zástup elitárnych amerických politikov a prezidentov, postupuje systematicky a húževnato – bez ohľadu na to, čo o tom píšu novinári bez svedomia a bez žurnalistickej etiky.

Pred trištvrte rokom vyrazil z pozície šéfa FBI Comeya (pätolizača Hillary) a teraz „prinútil“ aj vicešéfa FBI, aby odstúpil. Je ním sluha Demokratov, Andrew McCabe. Ako uviedli viaceré americké médiá, tak bol donútený k okamžitému odstúpeniu.

V predošlých týždňoch bol McCabe masívne a ostro  kritizovaný nielen Trumpom, ale aj viacerými špičkovými Republikánmi. 

Trump ho viackrát označil za „úzkeho spolupracovníka“ Demokratov a vyčítal mu, že len preto nepostupoval energicky a zodpovedne proti Hillary v jej mailovej afére, za ktorú mala byť jednoznačne obžalovaná.

Pre renomovaných Republikánov, ktorí stoja pevne za Trumpom a jeho politikou, je neúnosné a McCabemu priťažujúce aj to a či najmä to, že Demokrati podporovali veľkými finančnými čiastkami jeho manželku, keď kandidovala na poslanecký mandát v Senáte vo Virgínii.

Trump robí systematicky a kontinuálne tvrdé a nekompromisné čistenie „svinského chlieva“, plného „odporného hnoja“, ktorý vybudovali elitárni, dlhodobo etablovaní politici v USA – len naše mediá o tom z veľkej časti mlčia. A ak niečo o tom píšu, tak to pretočia a opisujú to ako diktátorské a nedemokratické likvidovanie odporcov politiky Trumpa.

Oni ale v podstate nie sú odporcovia jeho politiky, lebo ak by podporoval ich záujmy a im slúžil, tak by ten istý Trump bol pre nich užasný, skvelý a jedinečný prezident. Keďže je ale proti nim, tak sa ho snažia demontovať vštekými prostriedkami, ktoré majú k dispozícii.

Donald Trump vykonáva obdivuhodnú prácu a realizoval už toľko dôležitých a pozitívnych zmien v politike USA, ako všetci prezidenti po Kennedym dohromady ani zďaleka nevykonali. Aj o tom naše médiá mlčia.

Chcem tu povedať aj to, že mienka mnohých politikov v Nemecku sa postupne už obracia v prospech Trumpa a začínajú mu dokonca priamo alebo nepriamo fandiť. Taký M. Schulz, ktorý ho ešte pred rokom označoval za démona a za takmer darebáka, už mlčí a k Trumpovi sa už vôbec nevyjadruje. I Sigmar Gabriel, ktorý nemal pre neho dobrého slova, už viackrát naznačil, že Nemecko musí zlepšiť svoj vzťah nielen k Rusku, ale aj ku Trumpovi a isté svoje pohľady na neho prehodnotiť. Aj v CDU je mnoho poslancov, ktorí vidia v politike prezidenta USA veľa pozitívneho.

A Trumpove „čistky“ pôjdu aj ďalej – pokračovanie nasleduje (mám už o ďalšej pripravovanej čistke informáciu, ale nechcem predbiehať). Veď je stále ešte čo očisťovať – elita USA vyprodukovala obrovské množstvo „špiny“ a má ešte na početných miestach jeho producentov.