Trump pozýva národ na protestnú demonštráciu 6. januára do Washingtonu

03.01.2021 23:11

Prezident Donald Trump a jeho tím bojujú ďalej proti volebnému podvodu. A ako musí priznať aj americký mainstream, tak polovica Američanov stojí za ním.

6. januára sa bude konať prezentácia volebných výsledkov. K tomu prezident Trump napísal 1.januára na twitteri:

„Bude predložené veľké množstvo dôkazov 6. januára – my sme JASNE vyhrali.“

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 1, 2021

6. januára sa v USA Kongrese koná sčítanie hlasov voliteľov a vyhlásenie výsledku. Na oficiálne spochybnenie vyhláseného výsledku potrebuje Trump, aby boli proti výsledku vznesené námietky členov oboch komôr (Senát a Snemovňa reprezentantov) Kongresu.

Dosiaľ Trumpovi za týmto účelom chýbal  niekto zo Senátu. Nedávno však získal na svoju stranu senátora Josha Hawleya z Missouri a medzičasom ich už má byť jedenásť.

Tým sa stalo jasné, že výsledky volieb vo viacerých spolkových štátoch budú oficiálne spochybnené a obidve komory sa potom musia odobrať na dve hodiny na poradu, aby sa dohodli na tom, aké rozhodnutie vyhlásia.

Ak ich rozhodnutie nebude v zmysle Trumpa, tak môže prísť k vážnej situácii.

Prezident má potom možnosť obrátiť sa Supreme Court, o ktorom nielen právnik Lin Wood tvrdí, že jeho predseda John Roberts je podozrivý z korupcie a že  v jednom telefonáte povedal, že urobí všetko pre to, aby sa Trump nestal prezidentom.

Ale je tam ešte 5 ďalších Republikánov a ak tí podporia Trumpa, tak to postačí.

V podstate musia len odsúhlasiť, aby konečne prišlo k preskúmaniu a kontrole hlasovacích lístkov.

Keďže Demokrati také niečo tvrdošijne odmietajú, tak tým len vyvolávajú ešte väčšie podozrenie. Lebo, kto nepodvádzal a má čisté svedomie, a je neprávom obiňovaný z niečoho čo neurobil, ten sa predsa nebude brániť prešetreniu a kontrole, pretože potom by bol oficiálne oslobodený od akéhokoľvek podozrievania.

Trump má v rukách niekoľko tromfov a ak ich vytiahne, tak to bude niekoľkým politikom veľmi nepríjemné.

A čo k tomu hovorí armáda?

Trump je ešte stále jej najvyšším veliteľom a môže vydávať rozkazy.

Ešte v auguste povedal vplyvný generál Milley, ktorý sympatizuje s Trumpom, veľmi zvláštnu vetu: „Ak by prezident nechcel 20. januára odstúpiť, tak armáda ho v žiadnom prípade nebude nútiť k tomu, aby opustil Biely Dom.“