Trump politicky znemožnil Liz Cheney, svoju najväčšiu republikánskeho protivníčku

19.08.2022 23:27

Liz Cheney je dcérou exviceprezidenta Richarda Cheneya (1989-93 a 2001-09), ktorý „slúžil“ vo vládach oboch Bushovcov, otca i syna. Liz je vodcom malej skupiny Republikánov, ktorí sú pokladaní za Trumpových odporcov.

Poslankyňa Kongresu Cheney teraz vysoko prehrala vo voľbách v spolkovom štáte Wyoming. Zvíťazila Harriet Hageman podporovaná Donaldom Trumpom. Výsledkom volieb sklamaný maistream k tomu napísal:

„Konzervatívna Amerika miluje ešte stále svojho šarlatána Donalda Trumpa.“

Zároveň mainstream ale pripomenul a zdôraznil:

„Liz Cheney stelesňuje odpor proti Trumpovi tak veľmi ako nikto iný v strane Republikánov.“

Bola to práve ona, kto po historickom útoku na Capitol 6. januára 2021 hneď hlasovala za okamžité zosadenie Donalda Trumpa z úradu prezidenta. A to napriek tomu, že ani len všetci Demokrati neboli presvedčení o tom, že prezident Trump bol zodpovedný za útok. Okrem toho neexistoval ani najmenší dôkaz toho, že prezident bol nejakým spôsobom do útoku involvovaný.

Napriek tomu ako vicepredsedníčka vyšetrovacej komisie Kongresu robila všetko pre to, aby vyšetrovanie Trumpovho „pokusu o puč“, preukázalo jeho vinu.

Možno konštatovať, že bola doslova posadnutá myšlienkou, že Trumpa je nutné za každú cenu politicky zničiť.

Republikáni jej to ale neodpustili a pomstili sa jej, lebo v ich očiach zradou Trumpa, zradila aj ich.

Odobrali jej vedenie ich frakcie v Kongrese a spolu s Trumpom robili veľmi aktívnu volebnú kampaň vo Wyomingu pre jej protikandidátku a výsledkom toho bolo,  že Cheney musela akceptovať zdrvujúcu porážku, dosiahla len 29 percent hlasov voličov. Tým  Cheney zároveň stratila aj svoje kreslo v Snemovni Reprezentantov.

Harriet Hageman označuje Donalda Trumpa aj teraz ako excelentného prezidenta a dáva najavo, že pre ňu je aj v súčasnosti len on prezidentom. O posledných prezidentských voľbách vyhlasuje verejne, že boli absolútne zmanipulované a tvrdí, že parlamentná vyšetrovacia komisia, ktorá vyšetrovala útok na Capitol bola ilegálna.