Trump inicioval vyšetrovanie Obamových FBI agentov, ktorí dostali pred súd jeho poradcu Flynna

05.05.2020 22:01

Trump na svojho verného generála nezabudol! Pôjdu do väzenia tí, ktorí ho zničili? Vráti sa Michael Flynn naspäť k Trumpovi? Flynn sa vo volebnom boji v roku 2016 veľmi angažoval v prospech Trumpa. Nové dôkazy svedčia o tom, že niekdajší národný bezpečnostný poradca, generál Michael Flynn, ktorý na tlak Demokratov musel akceptovať „informačný rozhovor“, ktorý s ním viedli agenti FBI, blízki Obamovi, sa nikdy nedopustil ničoho, z čoho bol obvinený.

Po zvolení Trumpa za prezidenta sa stal prvou obeťou z ľudí, ktorí pre Trumpa vo volebnom boji veľa urobili a proti ktorým  Demokrati trpko sklamaní porážkou intrigovali.

Stretnutie Flynna s agentami FBI sa konalo 24. januára 2017 a tým sa ho podarilo vlákať do pasce a obviniť ho. Išlo o niekoľko rozhovorov, ktoré mal v decmbri 2016 s ruským veľvyslancom v USA.  Flynn netušil, že tieto rozhovory FBI odpočúvala a agentom sa ho podarilo zamotať do niekoľkých protirečení na základe, ktorých potom bol obvinný z porušenia tzv. Loganovho zákona, starého 150 rokov, ktorý justícia USA už dávno ignoruje ako zastaralý. Na jeho základe bol obvinený ako ruský agent, ktorý sa dopustil zrady USA. 

Teraz sa však objavili rukou písané poznámky jedneho z FBI agentov, ktorý bol účastníkom viacerých vyšetrovaní proti Trumpovi v súvislosti s voľbami 2016-17.

Z nich vyplýva, že FBI agenti v rozhovore 24. januára 2017 postupovali preukázateľne v rozpore so zákonom a sami sa tak úmyseľne dopustili trestného činu.

Pritom dobre vedeli, že už 4. januára 2017 iní FBI vyšetrovatelia, ktorí skúmali Flynnovu minulosť, oznámili, že neexistujú nijaké informácie, ktoré by sa dali proti nemu použiť.

Napriek tomu bol obžalovaný a postavený pred súd, ktorý ho uznal vinným. Jeho kariéra bola zničená i jeho dobrá povesť. Stratil všetko.

Špeciálny vyšetrovateľ John Durham, ktorý vyšetruje tzv. špionážnu kampaň proti Trumpovi (exprezident Obama mal ešte ako končiaci prezident použiť svojich FBI ľudí na to, aby špiónovali volebný tím Trumpa a informovali o tom Hillary Clinton), prevzal aj vyšetrovanie prípadu Michela Flynna. Už vyhlásil, že nejde o prešetrovanie toho, či boli održané služobné predpisy zo strany FBI agentov, ale, že sa voči nim koná prísne trestoprávne vyšetrovanie.

K tomu sa medzičasom vyjadril aj Donald Trump a naznačil, že táto aféra siaha až „celkom  hore“ - do bývalej vlády Obamu.