Trump hovorí o „špinavej“ dohode B. Clintona s generálnou prokurátorkou Lynch. Vedel to i Comey

18.04.2018 21:27

Americký prezident vychádza z toho, že exprezident Bill Clinton urobil s bývalou generálnou prokurátorkou Lorettou Lynch dohodu v mailovej afére, ktorou sa politicky skompromitovala Hillary Clinton. Požiadal ju, aby nepodnikala nijaké vyšetrovania a ako odmenou za to malo byť kreslo sudcu na Najvyššom súde USA.

Lynch sa stretla 27. júna 2016 s Billom Clintonom na letisku vo Phoenixe, v Arizone. Ich stretnutie, ktoré však neostalo utajené, malo pikantnú príchuť v tom, že Lynch vtedy viedla oddelenie Ministerstva Justície, ktoré prešetrovalo, čo všetko bolo na jednom súkromnom mailovom serveri, ktorý používala Hillary a aký bol obsah jej obsiahlej mailovej korešpodencie.

O všetkom vedel aj vtedajší šéf FBI James Comey, ktorý podľa všetkého držal ochrannú ruku nad Hillary a vedel dobre o tom, čo v jej mailoch, ktorých malo byť okolo 30 000, bolo pre ňu nebezpečné a kompromitujúce.

Agenti FBI, ktorí pod dozorom Comeya maily skúmali a vyhodnocovali, boli rozhorčení a sklamaní, keď ich šéf ich na záver prinútil podpísať prehlásenie, že všetko, čo sa v tej veci dozvedeli, ostane utajené. Jeden z nich však v júli 2016 dal informáciu New York Post, že je presvedčený, že skutočne prišlo na letisku vo Phoenixe ku korupčnej dohode medzi B.Clintonom a Lorettou Lynch.

Trump využil príhodnú chvíľu, keď Comey  teraz vydal  knihu o ňom s názvom Väčší ako jeho úrad, kde o prezidentovi píše, že je mužom bez morálky a charakteru a že sa správa ako boss mafie, a zaútočil na neho na twitteri, kde sa ho pýta, prečo sa svet nemôže dozvedieť to, o čom hovoril Clinton a Lynch na letisku vo Phoenixe. Ďalej sa ho pýta, či jej bolo sľúbené miesto na Najvyššom súde. Tým ho nepriamo usvedčuje, že je tiež zapletený do korupcie.

A napokon svoj tweet výsmešne uzatvára slovami:

„No golf and grandkids talk (give us all a break)!“ 05:08 - 15. Apr. 2018  – „Nebol to rozhovor o golfe a vnukoch (ušetri nás všetkých s tým)!“

To bola narážka na klamstvá Loretty Lynch, ktorá neskôr, keď vyšlo jej tajomné stretnutie najavo, povedala, že s Billom vtedy hovorila len o tom.