Trump: Čína urobí všetko pre to, aby som nevyhral ja, ale Biden

30.04.2020 23:59

Čína+WHO+Gates+Hilllary = Trump je Preč! Bude to tak? Prezident Trump je presvedčený, že  Peking má eminentný záujem na tom, aby v novembri bol zvolený iný USA prezident a nie on.

V pondelok vyhlásil, že Čína, keby bola chcela, mohla korona-pandémiu veľmi ľahko stopnúť. O to skôr, že sa vôbec nerozšírila po celej Číne, ale sa šírila takmer výlučne vo Wuhane a v jeho regióne. A odtiaľ sa vydala do sveta a predovšetkým do USA.

Trump obviňuje za to Čínu a podotkol dôrazne, že experti USA robia v tomto smere veľmi vážne vyšetrovania. Vyslovil svoje veľké podivenie aj nad tým, že Čína dokázala prekvapujúco rýchlo vírus doma utlmiť a naproti tomu USA majú vo svete ďaleko najväčší počet korona mŕtvych.

Už v uplynulých týždňoch Čínu viackrát kritizoval za netransparentnosť a zahmlievanie faktov a okolností súvisiacich s koronou v krajine. Súčasne ostro kritizoval aj WHO.

Prezident USA veľmi pravdepodobne – viaceré jeho výpovede to naznačujú – vidí za tým všetkým Gatesa a Hillary Clinton. A Čína vypomáha koronou? Tá  totiž Trumpa rozhodne mimoriadne zamestnáva a zhoršuje jeho pozíciu v predvolebných mesiacoch.

Bidenovi stačí teraz nič nerobiť a nič nehovoriť a jeho preferencie stúpajú.  

Gates Trumpa v minulosti kritizoval pri rôznych  príležitostiach a nepriamo dal najavo, že si nič nepraje tak veľmi ako uvidieť v Bielom Dome zase prezidenta Demokrata a Hillary má s Trumpom ešte nevybavné účty.

Bill Gates je „tajný“ šéf  WHO a Hillary ešte ako ministerka zahraničia v Obamovej vláde zaobchádzala s Čínou oveľa jemnejšie ako Trump, ktorý v rámci  tvrdého obchodného konfliktu, ktorý s Pekingom pred nejakým časom rozpútal, Čínu v mnohom, z jej pohľadu, poškodil.

Ctižiadostivá a nesmierne ambiciózna krajina, akou Čína je, na niečo také nezabúda.

Clinton ako ministerka pri svojej prvej oficiálnej návšteve v Pekingu v roku 2009, hneď po pristátí povedala vzletnú vetu: „Objímam celú Čínu.“

To jej vynieslo veľké sympatie Číňanov.

A hneď na začiatku rokovaní s čínskymi predstaviteľmi dala najavo, že Obamova vláda má veľký záujem na dobrej spolupráci v oblasti ekonomiky (v jej rámci získal Peking mnohé výhody, ktoré Trump zrušil) a že nechce tematizovať otázku ľudských práv a ani tvrdú politiku Pekingu voči Tibetu, hoci bola už pred rokovaniami v Číne upomínaná na to viacerými organizáciami.

To všetko si teraz Peking pripomenul a  určite si dobre uvedomuje, že s Demokratom Bidenom ako prezidentom USA a v úzadí s jeho blízkymi priateľmi Obamovcami a Clintonovcami budú pre Čínu mnohé veci jednoduchšie a výhodnejšie.

V každom prípade je faktom, že pred koronou bol Trump jasne pred Bidenom.