Tri Belgičanky ušli z Maroka. Pre ich oblečenie im hrozili smrťou

11.08.2019 23:43

Tri mladé Belgičanky boli niekoľko dní na juhu Maroka spolu so štyridsiatimi členmi jednej dobročinnej belgickej organizácie, ktorá tam finančne podporuje stavbu ciest a škôl.

Počas svojho pobytu sa aj aktívne zúčastnili práce na výstavbe jednej školy. Bolo veľmi horúco a tri mladé ženy sa preto rozhodli pracovať v plavkách.

Na druhý deň sa v internete objavila výzva miestneho učiteľa, ktorý ich videl ako pracovali v plavkách, že im kvôli tomu majú byť sťaté hlavy.

Belgická organizácia oznámila, že tri mladé ženy kvôli ohrozeniu na živote už urýchlene krajinu opustili.

Belgické vyslanectvo  medzitým už vydalo odporúčanie pre všetky dobročinné organizácie v Belgicku, ktoré sú aktívne v Maroku, aby v budúcnosti neposielali do krajiny žiadnych svojich pracovníkov.

Niečo dobré však má tento otrasný prípad z Maroka, ktorý súvisí s patologickým fanatizmom mnohých moslimov. V krajine, ktorá je obývaná takmer výlučne len moslimami,  sa rozpútala diskusia o tom, aké plavky smú ženy nosiť.

Niečo také je v krajine, akou je Maroko, už určitým pokrokom. A to o to viac, že napríklad Ali Ilasri, poslanec marokánskeho parlamentu obvinil Belgičanky z toho, že si v žiadnom prípade nesmeli dovoliť pracovať na stavbe v oblečení, ktoré je v Maroku absolútne nedôstojné a neprípustné pre ženy.

Je ale hanbou pre akékoľvek náboženstvo, ak nejakým spôsobom umožňuje mužom ženy ponižovať, siahať na ich slobodu a im  nariaďovať, čo nesmú!