Trestuhodne zamlčiavané nebezpečenstvo: Ničivá geologická megabomba drieme v EÚ, v jej strede

14.04.2018 18:19

Ešte pred nejakým časom som o tomto veľkom potenciálnom katastrofickom nebezpečí nevedel nič. Ak táto prírodná megabomba vybuchne, tak nedávne zemetrasenia v Taliansku i prípadný výbuch Vezuvu oproti tomu neznamenajú vôbec nič. Táto geologická bomba, ktorej výbuch by presahoval 500 násobne účinok atómovej bomby v Hirošime, drieme v prírodne prekrásnej časti Nemecka, zvanej Eifel.

Oblasť sa rozprestiera medzi mestami Trier (pre mňa fascinujúce mesto, najmä pre jeho rímsku históriu), Aachen (mesto legendárneho kráľa Frankov, Karola Veľkého) a Koblenz (nádherné mesto tiež založené Rimanmi, ktoré leží na sútoku Rýna a  Mosel) na ploche asi 5300 štvorcových kilometrov. Eifel Nemci nazývajú aj Vulkan-Eifel, lebo v dávnej minulosti tam bolo aktívnych viacero veľkých vulkánov.

O driemajúcom ohnivom drakovi - ktorý keď odrazu vypľuje zo svojich útrob strašný pustošivý oheň, tak zničí časť Európy a zamorí ju celú – ma podrobne informoval môj priateľ, nemecký geológ.

Obrovská geologická bomba je extrémne veľká „bublina“ žeravej magmy, ktorá je len 25 kilometrov od Koblenz. Nad ňou je nádherné idylické jazero, Lachersee, v objatí lesov, ktoré vyhľadáva množstvo milovníkov prekrásnej eifelskej prírody.

Tento podzemný driemajúci vulkán je preto veľkým nebezpečenstvom, lebo sa vyznačuje častou opakovateľnosťou svojich ničivých explózií.

Jeho výbuchy, katastrofickej dimenzie, sa udejú v priemere každých 20 000 rokov, čo sa na prvý pohľad zdá byť upokojujúce. Ale keď sa dozvieme ďalšiu vlastnosť jeho explózií, tak nás zamrazí, lebo tá je viac ako znepokojujúca.

Posledná katastrofická explózia sa udiala už pred pred 13 000 rokmi – ostáva ešte 7 000 rokov. To znie dobre, ale…..ale v minulosti boli niekoľkokrát medzi dvoma po sebe idúcimi takými explóziami, aj časové rozdiely len okolo 8 000 rokov.

Pod týmto zorným uhlom nás môže geologická bomba z Eifel, rovnajúca sa v explozívnej sile 500 atómovým bombám z mesta Hirošima, v 2. svetovej vojne, zasiahnuť už dnes alebo zajtra.

Môj priateľ geológ, ktorý je aj vulkanológom, mi povedal, že nikto, ani on a ani jeho kolegovia vulkanológovia, nemajú najmenšiu potuchu o tom, kedy môže celá Eifel vyletieť do vzduchu.

Najhoršie na veci je nielen to, že verejnosť o tomto nebezpečí nie je vôbec informovaná, ale predovšetkým to, že Berlín nemá vypracované žiadne komplexné záchranné plány. Z čoho vyplýva, že na prípadnú katastrofu nie je vôbec pripravený.

Ak teda o takej katastrofe, ktorá môže kedykoľvek prísť, nie je informovaná nemecká verejnosť, tak nepredpokladám, že o nej sú informovaní politici v susdných krajinách, ktoré táto katastrofa tiež postihne, aj keď nie tak bezprostredne ako Nemecko.

(Ne)Konanie Nemecka, ktoré dáva stovky miliard na Ukrajinu, na utečencov, do Afganistanu, atď. , ale nechce dať niekoľko miliónov na vypracovanie záchranných plánov pre svoje obyvateľstvo, je nielen nedbalé, ale trestuhodne nezodpovedné.