Najvýznamnejší transhumanisti sa cez víkend stretli v Madride. Ich šialený cieľ: Splynutie človeka a mašiny

19.10.2021 23:18

Transhumanizmus možno považovať za novú budúcu relígiu. V každom prípade to plánujú tak transhumanisti. Ich šialený patologický plán spočíva v tom, že chcú dostať technológiu na najvyšší piedestál moci. Zjednotením človeka s mašinou chcú človeka ako samostatného živého tvora takpovediac eliminovať a vziať mu slobodnú vôľu a schopnosť vlastného rozhodovania sa a podriadiť ho „rozhodovaniu“ mašiny.

Šialenstvo korony je príkladom toho, že už teraz je veľká časť ľudstva veľmi ľahko manipulovateľná a ovládateľná – a to je len začiatok. Je to začiatok konca.

Na vrcholovom stretnutí transhumanizmu Konferenc TransVision 2021 v Madride  boli o.i. Ray Kurzweil (Google), Max More (Alcor Life Extension), Natasha Vita-More (Humanity Plus), Ben Goertzel (SingularityNET) – všetci sú špičkoví experti v rôznych vedeckých a technických disciplínach, ako robotika, bionika, neuroprotetika, umelá inteligencia, biofyzika, virtuálna realita, genetické inžinierstvo a atď.

Títo transhumanisti sú neochvejne presvedčení, že všetko čo je v ľuďoch nedokonalé, ako smútok, choroby, hlúposť, nevedomosť, starnutie a dokonca aj smrť možno odstrániť „božsky“ dokonalou technikou.

Aby to mohli zrealizovať potrebujú diktátorsky absolútnu moc. Ich radikalizmus je extrémne cieľovoorientovaný a ich transhumánne plány nie sú len fantazírovanie,  ako si to myslí niekto – a čím viac si to budeme myslieť, tým ľahšie to pre nich urobíme.

A ich transhumánne „hodnoty“ už prebrali a preberajú aj najbohatší podnikatelia na svete, ako napr. Bill Gates s jeho ideou celosvetového neustáleho očkovania, Jeff Bezos, ktorý o.i. robí „všetko“ pre predĺženie života, Elon Musk, „preslávený“ svojimi plánmi ohľadne mozgových implantátov a Mark Zuckerberg, známy svojimi cestami cez metaverzum, a ďalší.....

Je jasné, že transhumanisti na realizáciu svojich cieľov nielenže nepotrebujú národy, oni ich vyslovene odmietajú, lebo ich existencia je prekážkou na ceste k uskutočneniu ich šialenstva. A mnohí politici,  ktorých ovládajú, už usilovne pracujú na tom, aby vytvorili nenárodného a nereligiózneho a len globálneho človeka. Náboženstvá sú pre nich samozrejme tiež prekážkou a tie musia postupne tiež zmiznúť, aby napokon ostala len „relígia“ transhumanizmu.

Transhumanisti odmietajú rigorózne existenciu Boha a tým aj učenie kresťanstva. Pre nich existuje len umelý počítačový boh. Vychádzajú z toho, že vysoko vyvinutá neuroprotetika umožní dokonalú komunikáciu s týmto budúcim umelým božstvom. Chcú aj to, aby sa robotický sprievodca čo najskôr stal normou pre každú rodinu.

Predovšetkým sú ale presvedční, že epocha singularity je už blízko – jej hlavným prorokom je Ray Kurzweil.

Kurzweil predpokladá, že už okolo roku 2050 dosiahneme singularitu. Stav, keď umelá superinteligencia predstihne ľudský intelekt tak veľmi, že jej schopnosti a výkonnosť už nedokážeme obsiahnuť a ani chápať (to znamená, že jej budeme úplne vydaní na milosť a nemilosť a čím ďalej, tým viac to bude už len nemilosť). Podľa Kurzweila existuje jediná možnosť nášho dlhodobého prežitia, že celkom splynieme telom a duchom so všemocnou mašinou, a tak sa vytvorí nová posthumánna „kreatúra“.

Inými slovami, bude to premena ľudí na mašiny, drastickejšie vyjadrené – všemocné mašiny „absorbujú“ do seba ľudí.