Traja nemeckí policajti prezradili Ndranghete dôležité služobné tajomstvá. Policajná razia v Nemecku

07.12.2018 22:18

V spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko sa v stredu uskutočnila v spolupráci s talianskou políciou veľká razia s krycím menom Pollimno proti talianskej Ndranghete. Zúčastnilo sa jej takmer tisíc policajtov.

Bolo prehľadaných niekoľko desiatok objektov. V Pullheime pri Kolíne bol zatknutý jeden z hlavných podozrivých – je ním 45 ročný majiteľ jednej reštaurácie. Po úspechu razie chválil taliansky štátny žalobca Giovanni Bombardieri aj nedávne úpravy nemeckého zákonodarstva, ktoré umožňujú jednoduchšie a ľahšie zabratie majetku mafie, v tomto prípade Ndranghety.

Cez dolnorýnsky Brüggen sa transportovali veľké množstvá kokaínu z latinskej Ameriky do Holandska, Belgicka, Nemecka a Talianska. Ndrangheta je  najsilnejšia organizácia v mezinárodnom obchode s drogami v južnej Amerike a Európe

Okrem 45 ročného mafiána z Pullheimu boli zatknutí aj niekoľkí ďalší dôležití členovia talianskej Ndranghety v Nemecku. Všetci zatknutí sú vo vyšetrovacj väzbe.

Ako ukázali vyšetrovania, tak mafii pomáhali informáciami aj traja nemeckí policajti a dvaja štátni zamestnanci. Boli to dve ženy, jedna pracovníčka mesta Duisburg a jedna pracovníčka mesta Wesseling.

Všetci piati obvinení sú vo vyšetrovacej väzbe.