Tragický deň, ktorý opäť raz neslávne preslávil USA a "skvelý" spôsob života v tejto krajine

04.12.2014 13:07

 

Mesto Newtown v USA štáte Connecticut nikdy nezabudne strašný deň 14.decembra pred dvoma rokmi. Bol to deň vražedného a nezmyselného krviprelievania - takého nezmyselného, ako je v USA nesmierne veľa nezmyselneho a neľudského, hoci predstavitelia tejto krajiny bezočivo a nehanebne celému svetu nahovárajú, že Amerika je krajinou s najlepšou a najvyspelejšou demokraciou. V ten deň - 14. decembra 2012 - sa vrútil psychicky narušený mladý muž, menom Adam Lanza, do Sandy Hook Elementary School v Newtown a zastrelil 20 detí a 6 učiteľov. Zabil svojich 26 obetí so zbraňou, ktorá sa v USA bežne predá fakticky každému, kto zaplatí a ktorá je takzvanou civilnou verziou armádou používaného vojenského sasmopalu.

Prípad tohto nesmierne krvavého amerického amoku sa stal fanálom, teda symbolickou udalosťou tak pre prezidenta Baracka Obamu, ako aj pre mnohých amerických občanov a samozrejme aj pre giganticky silnú americku zbojársku lobbi. Tak chce samozrejme aj naďalej predávať zbrane a "kasírovať" tučné zisky - predávať zbrane - najradšej každému. Zatiaľ aspoň skoro každému a samozrejme už aj deťom.

 

Môj komentár:

 

Obama chcel po tomto čine dosiahnuť zmenu v znení amerického zákona o predaji zbraní takmer každému občanovi. Malo to byť sprísnenie podmienok predaja , a to by znamenalo obmedzenie ziskov producentov a predavačov zbraní. Prezident bol buď naivný, alebo vedome takto nahrával americkému zbrojárskemu priemyslu. Istá časť verejnosti požadovala sprísnenie zákona, ale moc majú zbrojárski lobbisti, ktorí sedia a vysedávajú v tajných zákulisných miestnostiach amerického kongresu a spriadajú tam svoje siete. 

Tí však využili krvavý deň v Newtowne na vehementné dožadovanie sa ešte ďaľšieho uvoľnenia zákona o predaji zbraní, aby sa do verejnosti dostalo ešte viac zbraní. A žiadali, aby boli okrem iného vyzbrojení aj všetci učitelia amerických škôl a aby bol pre nich zabezpečený výcvik k dokonalým strelcom. Takto by mohli lepšie chránit svojich žiakov. To v princípe ale znamená, že by mali "stále po ruke" zbraň. 

Kto však zaručí, že medzi nimi nie sú podobní chorí blázni, ako bol muž v Newtowne a ak by v hlave takých učiteľov došlo k skratu, tak možu začať strieľať po vlastných žiakoch, veď svoju zbraň budú mať v blízkosti.

Neuveriteľé, k akej desnej patológii sa prepracúva americký národ! A ešte neuveriteľnejšie je to, že v súčasnosti to na viacerých školach už takto aj funguje.

Ostatne, úbohy Obama skutočne svojím postojom dokonale poslúžil záujmom výrobcov zbraní (že by tak bol v rámci dohody to urobil pre niečo a či za niečo? Veď v krajine neobmedzených možností, nie je nič vylúčené!!!) a lobbisti zbraní už Obamu dokoca vyhlásili za „Salesman of the Year“  - za predavača roka - lebo predaj zbraní súkromným osobám v USA po zločine v Newtowne doslova explodoval. 

A zabíjanie ide v USA  nerušene ďalej. V rámci 66. prestreliek na školách, od streľby v Newtowne, bolo zabitých ďalších 45 ľudí a 73 zranených. Ročne zahynie v USA viac ako 30 000 ľudí zbraňami, ktoré sú v súkromnom vlastníctve. 

Aj to je Amerika, ktorá všetkým na svete nanucuje americký spôsob života - zachráň sa pred ním, kto ešte môžeš!!!