Toto sa Washingtonu nebude páčiť - Putin predložil plán na vyriešenie konfliktu v Ukrajine

03.09.2014 20:09
 

Vladimir Putin počas dnešnej návštevy hlavného mesta Mongolska, Ulan Batoru, povedal novinárom, že predložil plán na vyriešenie konfliktu medzi Kyjevom a proruskými separatistami. Plán obsahuje sedem bodov. Podľa prvého bodu musia byť zastavené ofenzívne vojenské akcie vo východoukrajinských regiónoch Doneck a Luhansk. V ďlšom bode sa hovorí o výmene zajatcov a o ukončení bojových akcií ukrajinskej armády i proruských separatistov.

Putin vyjadril v Ulan Batore okrem toho nádej, že kyjevská vláda a proruské kruhy východnej Ukrajiny sa do piatku dohodnú na spoločnom riešení konfliktovej situácie.

"Kontaktná skupina Ukrajina" sa naposledy stretla v pondelok v Minsku. Na porade sa zúčastnili zástupcovia Kyjevskej vlády, separatistov, Ruska, ako aj zástupcovia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe - OSZE. 

EÚ oznámila, že do piatku rozhodne o prípadných nových sankciách proti Rusku. 

 

Môj komentár: 

 

Vladimír Putin ako zmierovateľ a ten čo prináša mier? To rozhodne vôbec nie je po chuti Baraka Obamu a jeho devótneho pätolizača  a z milosti USA generálneho sekretára NATO, Rasmussena. Putina predsa Západ deklaroval a vyhlásil za vojnového podpaľača, ktorý sa chce zmocniť celej Ukrajiny a podmaniť si ju. Niektorí západní politici ruského prezidenta dokonca porovnávali podľa vzoru Timošenkovej (ktorú Západ medzičasom politicky už dávnejšie nechal padnúť, po tom, ako sa preň pomerne dobre zhostila svojej prikázanej role v Ukrajine) s Hitlerom.

A tak si veľký nositeľ Nobelovej ceny mieru, Obama - ktorý zatiaľ nikde mier nepriniesol - musí čo najskôr niečo vymyslieť, aby svetu dokázal, že Putin je predsa lem luhár a že Európe hrozí nebezpečie výlučne od neho.