Toto je demokracia Západu? Muž ministerky Baerbock je lobista ovplyvňujúci politikov

05.05.2022 22:39

Nemecká ministerka zahraničia Baerbock urobila v minulosti už niekoľko „chýb“, keď ešte nebola ministerkou, ktoré poukazovali na jej sklon ku klamaniu a zavádzaniu. Napríklad „prikrášlila“ si svoju oficiálnu verziu životopisu, trochu si „zašvindlovala“ pri oznámení svojich vedľajších prijímov, vo svojej knihe si ako autorka „privlastnila“ časti z iných publikácií a pod.

No dobre, niekto si povie to sú len „maličkosti“, mnohí ale tvrdia, že minister by mal mať bezúhonný charakter.

Možno to vnímať tak i tak, hoci by sa to malo vnímať jednoznačne ako zlý charakter na funkciu ministra.

Ale keď teraz v pondelok jej manžel Daniel Holefleisch sa stal lobistom, ktorý profesionálne v rámci svojho nového povolania bude ovplyvňovať politikov, tak to už nie sú žiadne „maličkosti“, ale veľké veci a niečo také by v systéme, ktorý sa hrdí tým, že je vraj demokratický, malo byť absolútne neprípustné.

Pán Holefleisch je od pondelka takzvaným top-poradcom Lobbyfirma MSL (firma sa propaguje ako Top-Level-Lobbying) v Berlíne. O.i patria k jej zákazníkom aj priemyselné koncerny – a MSL všade informuje o tom, že má veľmi úzke kontakty aj k nemeckej vláde a samozrejme aj k iným vládam.

A práve teraz, keď sa jeho manželka stala dôležitou ministerkou, tak dostal tento pán  skvelý Lobbyjob – ktorý mu môže vynášať milióny eur! Prečo ho dostal tento pán, musí byť jasné aj najväčšiemu hlupákovi.

Baerbock je Zelená a práve strana Zelených kritizovala už roky rastúci vplyv lobistov, ktorí si kupujú politikov, aby cez ich ovplyvnené aktivity potom zarobili neporovnateľne viac ako do politikov „investovali“. Odrazu už k tomu ale len mlčí.

MSL má zastúpenie vo viac ako 40 najdôležitejších štátoch a okolo 2500 spolupracovníkov.

V našich „skvelých“ demokraciách jednoducho platí: 

Politika je miliónový biznis a niekedy aj miliardový a žiaden „demokratický“ parlament to nezmení - veď prečo by aj! Veď predsa poslušné „stádo“ ho neprestajne volí!