SPD šéf Tomio Okamura je ešte horší extrémista ako AfD, Le Pen a aj ako Strache a Kurz

02.04.2018 23:04

Okamura, syn Japonca a Češky, rodák z Tokia a šéf ultrapravicovej  českej SPD, ktorá čoraz viac silnie, je najnebezpečnejší ultrapravičiar demagóg a nenávistník utečencov na politickej scéne EÚ. Z muža, ktorý ako dieťa nevedel ani len poriadne hovoriť a koktal, sa stala absolútna hviezda konzervatívnej českej pravice.

Tak a podobne zaznievajú unisono tóny nemeckej mainstreamovej tlače.

SPD bol založená v roku 2015 a v parlamentých voľbách v roku 2017 dosiahla 10,6 percent a je štvrtou najsilnejšou stranou v ČR. Jej ideológia hlása: Priamu demokraciu, euroskepticizmus, antimigráciu, antiislamizmus, patriotizmus a český nacionalizmus.

Okamura poskytol rozhovor nemeckým médiám a dal najavo svoju veľkú nespokojnosť s tým, že celú EÚ diktátorsky ovláda Nemecko s podporou Bruselu a že jeho SPD urobí všetko preto, aby sa v ČR uskutočnilo  referendum, v ktorom Česi rozhodnú o tom, či chcú EÚ opustiť.

Povedal aj to, že SPD chce dosiahnuť zákaz islamu v ČR a že ilegálne prekročenie hraníc musí byť trestané ako zločin. A že ani jeden z týchto zločincov nesmie dostať v Čechách azyl.

Šéf SPD chce zakázať sociálnu podporu aj pre parazitov v spoločnosti – to sú pre neho Rómovia.

Okamura nemeckým médiám na záver prezradil, že jeho strana urobí všetko preto, aby Česko zmenila podľa svojich predstáv čo najviac.

Čoraz viac zneistených Čechov, ktorí pokladajú islam za najväčšie zlo, sa stotožňuje s programom SPD a jej predsedu. Okamura je spriatelený s rakúskym vicekancelárom Heinzom-Christianom Strachen, šéfom FPÖ a prízvukuje, že programy oboch strán majú veľa spoločného. To isté platí pre Marine Le Pen a jej Front National a nemeckú AfD, ktorá má čoraz väčší vplyv na nemeckých občanov a nemeckí politológoovia predpovedajú, že už čoskoro prelomí hranicu 20 percent v priazni voličov.

45 ročný Okamura má neobyčajnú biografiu. Narodil se v Tokiu, kam jeho  česká matka odišla z Čiech po svadbe s bohatým Japoncom. Po piatich rokoch sa rozviedla a vrátila sa so svojimi troma synmi do svojej vlasti. Okamura nebol so svojím životom v Čechách spokojný a keď mal 21 rokov vrátil sa do Japonska. Ani tam mu však šťastie nekvitlo a po niekoľkých rokoch odišiel opäť do Prahy. Začalo sa mu dariť ako podnikateľovi, i ako začínajúcemu politikovi.

V súčasnosti jeho cestovná kancelária prepravuje do ČR okolo 120 000 japonských turistov a pred nejakým časom bol na osobnej audienci predstavený japonskému cisárovi ako muž, ktorý sa neobyčajne zaslúžil o rozvíjanie obchodných i kultúrných česko japonských vzťahov.

Začiatkom roku 2015 sa vyslovil za bojkotovanie všetkých tovarov z moslimských krajín dovážaných do ČR.