To nebolo v západných médiách - aj Ukrajinci a krymskí Tatári hlasovali 16. marca za pripojenie Krymu k Rusku

24.03.2014 17:04

Západné médiá všade zdôrazňovali, že Ukrajinci a Tatári na Kryme boli proti pripojeniu Krymu k Rusku. Podiel neruského obyvateľstve na Kryme obnáša 41,7 percent. Z toho je 24,3 percent Ukrajincov a 12,1 percent Tatárov.

To bolo nehanebné klamstvo, lebo oficiálny výsledok referenda je toho jednoznačným svedectvom: 96,77 percent hlasov bolo za pripojenie Krymu k Rusku a len 2,51 percent bolo proti! Celkove hlasovalo 83,1 percent z oprávnených hlasovať v referende.

Pred hlasovaním na Kryme podnikli média na Západe všetko pre to, aby vyvolali dojem o vlne represálií, ktoré vraj očakávajú Tatárov, ak sa Krym pripojí k Rusku. Napr. britské noviny The Guardian oznamovali, že proruské živly na Kryme budú iniciovať etnické napätia a dôjde k eskalácii násilia proti neruskému obyvateľstvu.

 

Môj komentár:     

         

Napriek tomu, že po referende oznámilo 135 medzinárodných pozorovateľov z 23 krajín (ku ktorým patrili aj niekoľkí poslanci EÚ-parlamentu), že všetko prebehlo podľa demokratických pravidiel a bez stopy násilia, tvrdili západné médiá lživo a tendenčne, že všetko bolo zmanipulované a že všade boli ruskí okupační vojaci.

Referendum na Kryme bolo jednoznačným prejavom nevôle a odporu jeho obyvateľstva proti zištným plánom a nekalým úmyslom USA a EÚ, ktoré majú s Ukrajinou a proti jej nelegálnej pučistickej vláde, ktorá by nikdy bez pomoci Západu nesedela teraz v Kyjeve. Výsledky referenda ukazujú jasnou rečou, že aj veľká väčšina krymských Tatárov a Ukrajincov chce žiť v Rusku a nie v Ukrajine.