Texas verný Donaldovi Trumpovi provokuje Joe Bidena

04.03.2021 23:20

Americký spolkový štát Texas, kde je guvernérom Greg Abbott, stranícky kolega  Donalda Trumpa, otvorí 10. marca všetky obchody a všetky reštaurácie, kaviarne, bary a ďalsie podobne zariadenia. Oznámil to 3. marca Greg Abbott, veľký prívrženec a obdivovateľ exprezidenta Trumpa.

Súčasne bude od 10. marca v Texase zrušená povinnosť nosenia masiek a reštaurácie budú môcť bez akýchkoľvek obmedzení naplno využiť svoje kapacity. To všetko sa veľmi nepozdáva novým pánom v Bielom Dome - prezidentovi Bidenovi a jeho vláde.

Rozhodnutie Grega Abbotta má veľký symbolický význam a je vyjadrením podpory Donalda Trumpa, lebo symbolicky hovorí, že Texas stojí za Trumpom.

Abbott povedal "veľmi nahlas" aj to,  že  Bidenove námietky a odporúčania ho absolútne nezaujímajú a že jeho politiky má už teraz "plné zuby". Vyhlásil, že čas pre obmedzovanie ekonomiky je minulosťou - aj to je plne v zmysle Donalda Trumpa. Abbott vyhlásil aj to, že prišiel čas, keď 29 miliónov obyvateľov Texasu už nepotrebuje žiadne obmedzovanie osobnej slobody štátom.

Abbott patrí tiež k tým vplyvným Republikánom, ktorí sa usilujú politicky pripraviť pôdu pre to, aby sa Texas už v dohľadnej dobe odtrhol od USA.

Táto myšlienka je síce už staršieho dáta, ale po tom, ako Donald Trump a viac ako 80 milónov jeho voličov boli toho názoru, že Biden vyhral prezidentské voľby manipuláciami a podvodmi, tak odtrhnutie Texasu od USA sa stalo aktuálnejšou záležitosťou, ako kedykoľvek predtým v minulosti.