„Terorizmus vychádza z nás moslimov – vychádza z nášho islamu“

23.10.2018 23:00

„Vy nenávidíte pravdu! Hovoríte, že islamistickí teroristi nie sú moslimovia. Luháte, lebo sú to moslimovia, sú to predsa naši bratia vo viere. To, čo robia, to je islam. Keď vraždia nevinných a znásilňujú ženy nevercov, to je predsa náš islam. Keby neboli tieto choré prúdenia v islame, potom by neboli ani moslimskí teroristi.“

Keď moslim kritizuje svoju vieru

Nikdy by som nebol veril, že niečo také môže vyjsť z úst moslima, a to dokonca známeho populárneho egyptského televízneho moderátora a žurnalistu, Amra Adeeba.

Povedal to, a vyslovil aj ďalšie slová zničujúcej kritiky islamu, vo svojom pravidelnom televíznom vysielaní Káhira dnes, niekoľko týždňov po islamistických atentátoch v Bruseli. A zopakoval to niekoľkokrát aj neskôr. Jeho kritika znela veľmi emocionálne a doslova zúrivo.
Takéto obvinenia islamu od prominentného Araba, veriaceho moslima a egyptského intelektuála, ktorý naviac ešte aj žije v arabskom svete, som nikdy ani nepočul, ani nikde nečítal.

Jeho slová majú jasné posolstvo:

„Moslimovia, viac žiadne výhovorky a viac žiadne prekrúcania faktov. Zlu na svete nie je na vine len kresťanská kultúra, vinný je predovšetkým aj islam. Stovky mŕtvych, ktorých zavraždili mladí islamistickí teroristi, to vykonali v mene islamu a s odvolaním sa na Korán“.

Amer Adeeb povedal tvrdo a nekompromisne to, čo sa nemeckí a iní európski politici boja a zdráhajú povedať, že teroristické zabíjanie nevinných má pôvod v islame a v jeho extrémnej exegéze, ktorá robí zo všetkých nemoslimov nevercov, ktorých treba vykynožiť. A je to hodnotené ako záslužný čin, ktorý odmení Allah v raji.

Nemecká vláda sa naproti tomu úplne trápne vystríha toho, aby nejakým spôsobom a vecne interpretovala islamistický teror ako súčasť islamu a otvorene to povedala

Naviac ešte devótne prízvukuje, že islam patrí do Európy. To je ale absurdná historická lož. Je to buď ignorovanie histórie, alebo jej neznalosť. Islam tu bol len ako votrelec a dobyvateľ, ktorý v Európe chcel zničiť kresťanskú kulturu, tak ako zničil Byzanciu, jej kultúru a jej kresťanstvo. A v súčasnosti islam je tu len hosťom, aj keď medzičasom už trvalým a nie vždy milým a príjemným hosťom.

Napríklad známy nemecký politik, exminister vnútra Otto Schilly SPD, ktorý v mladosti prejavoval veľa odvahy a nebojácne kritizoval konzervativizmus a spráchnivelosť západonemeckej politiky, v súvislosti s islamom pred nejakým časom v nemeckej tlači povedal:

„Bolo by našou obrovskou chybou robiť islam, ako svetovú relígiu, zodpovedným za zločiny islamistov.“

Islam nepodniká nič proti islamistickému teroru

Ostro však kontrastuje s takou zbabelou výpoveďou O. Schillyho, to, čo hovorí expert na islam, Ralf Ghadaban, člen Nemeckeho moslimského fóra:

„Samozrejme, že islam veľmi súvisí s terorom islamistov. Je to historická chyba islamu, že proti terorizmu robí len málo.“

A ešte raz Amr Adeeb:

“Ako je to možné, že teroristi prichádzajú z islamu a nie aj z iných relígií? Vždy sme to len my!“

Faktom ostáva, že to, na čo sa islamistickí teroristi vždy odvolávajú, to stojí jednoznačne v Koráne. Sú to riadky od Mohameda, vyzývajúce do svätej vojny proti nevercom, do džihádu.

Pritom by stačilo, keby ich vedúci imámovia islamu – suniti a šiiti – preinterpretovali jeho slová a vyhlásili v mene svojej autority, že sa vzťahujú len na dobu Mohameda a na stredovek a že v dnešnom svete sú absolútne neaktuálne a neplatné a každý moslim, ktorý to neakceptuje a je teroristom, tak nie je viac moslimom a nepríde do raja Mohamedovho, ale do pekla.