Teraz to bol Frankfurt: „Partyscéna“ je čoraz smelšia, policajti sú predsa rasisti

19.07.2020 23:21

Po Stuttgarte a Mníchove a opäť Stuttgarte vystrájala tzv. Partyscéna (ako ju nazvali politici, aby utajovali, o čo tu ide) brutálne a krvavo teraz vo Frankfurte v noci zo soboty na nedeľu a opäť v centre mesta. Na námestí Frankfurter Opernplatz prišlo po polnoci ku krvavým zrážkam  medzi „Partyscénou“ a  policajnými zložkami.

Pred polnocou bolo na námestí podľa policajnej správy okolo 3000 ľudí, ktorí tam „oslavovali“ (z akého podnetu, to správa neuvádza). Hodinu po polnoci začala byť nálada zhromaždených agresívna. Keď policajti okolo tretej hodiny chceli pomôcť zranenej obeti, ktorá ležala na zemi po ruvačke dvoch skupiniek, tak odrazu sa tieto spojili a vrhli sa na policajtov (to celé bola zrejme len zinscenovaná provokácia).

Proti policajtom odrazu stála masa okolo 500 mladých mužov a boli atakovaní fľašami. Došlo k veľkým výtržnostiam a škodám na objektoch i na viacerých policajných autách.

V tomto prípade ale policajný prezident Frankfurtu Gerhard Bereswill, ktorý bol celkom mimo seba, z toho čo sa v jeho meste stalo, povedal okamžite celú pravdu:

“V  priebehu nočných zrážok s masou mladých mužov zatkli naši policajti 39 z nich, z ktorých väčšina mala migrantské pozadie.

Keď to isté vykričal po kravaloch v Stuttgarte v krajinskom parlamente nezávislý poslanec Fiechtner (písal som o tom v HS) a vyzval Zelených, CDU, SPD a FDP, aby išli pozbierať črepiny svojej politiky do Königstrasse (tam eskalovalo nočné násilie migrantov), tak ho ako rasistu dali vyviesť z parlamentu.

Bereswilla ale v žiadnom prípade nemožno za to, že povedal skutočnú pravdu, obviniť s rasizmu proti migrantom.

Spriatelený frankfurtský žurnalista mi povedal, že hovoril s jedným z migrantov, ktorý sa zúčastnili kravalov vo Frankfurte a ten sa vyjadril, že nemeckí policajti sú predsa rasisti aj podľa vyhlásenia nemeckých politikov a preto ich treba odstraňovať.