Teraz som ministrom ja: Rím nechce viac dodávať Ukrajine žiadne zbrane!

20.11.2022 22:44

Taliansky národ poslal koncom septembra po parlamentných voľbách svoju voči Bruselu vazalskú vládu z Ríma preč. Nová pravicovo-konzervatívna vláda na čele s premierkou Meloni disponuje v oboch komorách parlametu silnou väčšinou.

Hneď po prevzatí moci skončila Meloni štátny korona-teror predošlej vlády a označila ho za politickú inscenáciu.

Nová vláda skoncuje aj s katastrofálnou utečeneckou politikou predošlej vlády.

Prvý krok v tomto smere už hneď aj urobila. Nepovolila pristátie lode Ocean Viking, na ktorej palube bolo viac ako 200 migrantov z Afriky, v žiadnom talianskom prístave.

Nadšenie všetkých tých, ktorí za predošlej vlády podporovali a žiadali  čoraz viac zbraní pre Ukrajinu muselo za novej talianskej vlády troch koaličných strán – vedených Meloni, Salvinim a Berlusconim -  sklamaním klesnúť na bod mrazu.

Ako oznámil taliansky minister obrany Guido Crosetto, tak Taliansku už nebude posielať Kyjevu žiadne ďalšie zbrane. V rozhovore pre Il Messaggero povedal minister obrany, že napriek tomu, že niektoré média informujú o nových dodávkach zbraní pre Ukrajinu, tak nikto  z vlády nemyslí na niečo také ani len vo sne:

„Už niekoľko dní čítam v novinách, čo všetko, aké zbrane pošleme na Ukrajinu. Ale potom,  keď ráno prídem na Ministerstvo obrany, kde nie som žiadnym  vrátnikom, ale jeho ministrom, tak viem, že nepripravujeme žiadny šiesty balík zbraní a ani nehovoríme o nejakých raketách pre Kyjev.“

Crossetto v Il Messaggero vysvetlil, že jediné čo v tomto smere ešte vláda urobí, je to, že vybaví dodávku vojenského materiálu, ktorý Kyjevu prisľúbila vláda predošlá. A to bude všetko zo strany jeho ministerstva pre Ukrajinu.