Taliani a Francúzi nechcú NATO a odmietajú dodávky zbraní na Ukrajinu

09.12.2022 15:24

V Taliansku a aj Francúzsku sa konali v posledných dňoch viaceré protesty proti NATO a proti dodávkam zbraní Ukrajine a tiež proti narastajúcej inflácii v dôsledku protiruských sankcií. Nemecký mainstream sa k tomu nevyjadruje a ignoruje to.

V Taliansku bola napríklad v Miláne veľká demonštrácia za mier a za slobodu, proti NATO a proti sankciám, v dôsledku ktorých explodovali ceny za potraviny a energie.

Krátko potom  boli veľké demonštrácie aj v hlavnom meste Talianska Ríme. Boli fokusované na požiadavku voči novej pravicovo-konzervatívnej talianskej vláde, aby Taliansko „vyslobodila z objatia“ NATO a aby ukončila dodávky zbraní Ukrajine.

Podobné scény bolo možné pozorovať aj v Paríži. Demonštranti sa tam dožadovali toho, aby Francúzsko vystúpilo z NATO a vyhlásilo neutralitu.

V tejto súvislosti nemožno vylúčiť, že aj tieto udalosti mali vplyv na to, že francúzsky prezident Macron odrazu zmenil svoju rétoriku ohľadne ukrajinsko-ruského konfliktu, ako som o tom písal v článku „Macron odrazu zmenil názor: Ak chceme mier s Ruskom, musíme mu garantovať jeho bezpečnosť“