Takmer 2 roky po voľbách: Čoraz viac USA politikov žiada decertifikáciu výsledku prezidentských volieb 2020

25.07.2022 23:13

Počet politikov v USA, ktorí sa dožadujú pre volebné podvody zrušenia prezidentských volieb, ktoré „vyhral“ Joe Biden  neustále narastá.

Od 22. júla sa k nim pridala aj poslankyňa parlamentu spolkového štátu Wisconsin, Janel Bradtjen. Je aj predsedníčkou Assembly Committee on Campaigns and Elections.

Vo svojej žiadosti o zrušenie prezidentských volieb v novembri 2020 okrem iného uviedla:

„Férové a transparentné voľby boli vždy základom našej demokracie a vieme dobre, že prezidentské voľby 2020 neboli ani férové a ani transparentné. Viacerí škrupulózni pracovníci volebných miestností spolu s WEC (volebná komisia Wisconsinu) sa dopustili za peniaze volebných neférovosti a ovplyvnili nedovolene a ilegálne volebné procesy. ……

Celé mesiace nám nahovárajú, že decertifikácia volieb nie je možná, čo znamená, že nie sú žiadne konzekvencie, keď sa vo voľbách vo Wisconsine podvádza. Ako často musíme ešte znášať takéto volebné podvody? Pripájam sa k výzve Reprezentanta Timothy Ramthuna za decertifikáciu volieb. Lebo nevidím inú možnosť, ako zabezpečiť voličom vo Wisconsine spravodlivé voľby……….Naša demokracia je v nebezpečí.“

Tento štát – USA –  je pregnantným  príkladom toho, ako by demokracia nemala vyzerať. A tento štát, kde jeho exprezident obviňuje aktuálneho prezidenta z volebného podvodu - pričom ten zas obviňuje exprezidenta, že je príčinou extrémnej polarizácie americkej spoločnosti - chce exportovať svoju (ne)demokraciu do celého sveta.

A práve tento štát, v ktorom milióny jeho občanov odmietajú Joe Bidena  kvôli volebnému podvodu uznať za svojho prezidenta, si dovolí obviňovať iné štáty (ktoré sa nechcú podriadiť jeho hegemónii) z volebných manipulácií a robí všetko pre to, aby tam prišlo k zmene režimu. Napr. vo Venezuele, Bielorusku, Rusku, Bolívii, atď.