Tajné stretnutie ruského generála Valerija Gerasimova s Merkel a Maasom v Berlíne

01.08.2018 18:44

Čo sa to len stalo? Ruský generál Gerasimov, náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Ruskej federácie sa minulý týždeň v Berlíne stretol  k „dôvernym rozhovorom“ s kancelárkou na jej pozvanie. Prítomní boli aj ministri zahraničia Lavrov a Maas. Okrem iného je na tom veľmi pozoruhodné, že práve Gerasimov smel priletieť do Berlína, keďže pre neho platí – podobne ako pre viacerých Rusov - zákaz vstupu do EÚ.

Opozícia, predovšetkým Zelení, teraz žiada od vlády písomné vysvetlenie, prečo bol porušený zákaz vstupu do Nemecka pre Gerasimova. Omid Nouripour, zahranično-politický hovorca Zelených (ostrý odporca ruskej politiky a veľký propagátor merkelovskej utečeneckej politiky) chce vedieť, prečo to Berlín pokladal za nevyhnutné porušiť v pripade Gerasimova sankcie proti jeho osobe. Podľa Nouripoura je vláda povinná všetko verejne vysvetliť, lebo je to dlžná všetkým, ktorí sa týmito sankciami riadia.

Podľa niektorých informovaných nemeckých žurnalistov išlo pri rozhovoroch v Berlíne okrem iného predovšetkým o ruský vplyv v Sýrii a o prípadnú možnosť pre nemecké firmy zúčastniť sa výstavby Sýrie.

Ak ide o výhliadku na peniaze, tak Berlín nemá problém obísť vlastné sankcie. Taká je morálka globalistickej západnej „demokracie“.