Sýrsky azylant znásilnil v Rakúsku 15 ročnú Ukrajinku- utečenkyňu

16.05.2022 23:18

Vo štvrtok v noci znásilnil v rakúskom mestečku Weyer, v regióne Steyr-Land 19 ročný sýrsky azylant mladučké ukrajinské dievča. Keď bola na ceste do utečeneckého domova, kde bola ubytovaná, tak ju napadol a zavliekol za blízky železničný násyp, kde ju násilím prinútil k pohlavnému aktu.

Dievčina len pred krátkym časom ušla z Ukrajiny s rodičmi a starším bratom.  Na druhý deň v piatok spolu s rodinou išla na políciu, kde podala trestné oznámenie na brutálneho pachateľa, ktorý jej spôsobil aj zranenia, kvôli ktorým musela byť ošetrovaná v nemocnici.

Krátko potom policajti Sýrčana zatkli. To, čo sa však udialo  v tomto prípade, ako o tom informovala lokálna tlač, otriaslo a rozhorčilo nielen občanov mestečka, ale aj políciu. Prišlo totiž k neuveriteľnému justičnému škandálu. 

Hovorkyňa Štátnej prokuratúry Steyr, Julia Rauscher oznámila, že obvineného Sýrčana nevzali do väzby, lebo od miestnej polície boli informovaní o prípade len telefonicky a nemajú žiadne písomné výsledky vyšetrovania. Je ale samozrejmé, že ho mohli držať vo vyšetrovacej väzbe, až kým by od polície nedostali výsledky vyšetrovania.

Preto je niečo také absurdné a absolútne škandalózne. Obvinený je na slobode  a je nebezpečím pre dievčatá a ženy v Hornom Rakúsku. A prokuratúru to ani nezaujíma a ani neznepokojuje.

Čo si možno myslieť o takej benevolencii rakúskej justície voči sýrskemu znásilňovateľovi mladej Ukrajinky, ktorá ušla pred hrôzou vojny do Rakúska, aby ju tam postihla iná hrôza?