Svetové spoločenstvo v zmysle Západu padlo. Putin dal K.O. Rusko-Čínska-Federácia!

28.02.2022 22:11

Svetové spoločenstvo pod taktovkou USA ukončilo svoju existenciu. Po tom ako Rusko zaútočilo na Ukrajinu musí Západ akceptovať nový svetový poriadok. Svet už nebude jednou jedinou homogénnou zónou, ale budú v ňom viaceré zóny vplyvu. A Európania, ak chcú v ňom „prežiť“, tak sa budú musieť koncentrovať na svoje bezprostredné okolie.

 

V dôsledku Putinovho vojenského útoku na Ukrajinu, na ktorý z pohľadu Moskvy existovalo niekoľko veľmi závažných dôvodov, sa musí Zapad pripraviť na konfrontáciu (a či akceptanciu) novej geopolitiky. Už teraz žijeme niekoľko dní v diametrálne inom svete, aký existoval dosiaľ.

 

Pre Čínu je „životne“ dôležité, aby sa Rusko nestalo „druhou Ukrajinou“ a nestalo sa tak novou a ďalšou sférou USA a Západu, a to obrovskou. To by ale takpovediac smrteľne oslabilo pozíciu Číny vo svete.

 

Preto Rusko a Čína vytvoria spoločne novú obrovskú sféru vplyvu (pokiaľ sa nestane niečo iné a „neočakávateľné“), to možno veľmi pravdepodobne očakávať, rozhovory v tomto smere už boli robené. A tam už nebudú platiť tzv. hodnoty USA a Západu a ani ich „pravidlá“.

Svojím spôsobom sa tu už rysuje podobný stav, aký bol počas studenej vojny, kedy existovali dve sféry vplyvu a možno povedať, že sa až po istú hranicu navzájom rešpektovali.

 

A tak veľa hovorí pre to, že ak sa konflikt v Ukrajine nevyrieši rýchlo a v prospech Ruska a jeho podmienok, tak Rusko a Čína vytvoria spoločný federatívny štát, ktorý bude vojensky a ekonomicky podstatne silnejší ako USA a EÚ.

 

Sféra vplyvu takéhoto štátneho útvaru bude okamžite rozšírená na celú Áziu, včítane Japonska a Filipín a veľkej časti Afriky, kde Čína v istých krajinách má už svoje pozície a vplyv.

A to by bol okamžitý koniec všetkých snáh USA o bezohľadnú a koristnícku svetovú hegemóniu.

 

Ak teda nepríde k rokovaniu ruskej strany s „predstaviteľmi“ Ukrajiny a k dohode, kde budú akceptované zásadné požiadavky Moskvy, tak výhybky pre vznik novej federácie už sú nastavené.