Švédski vojenskí experti sa obávajú ruského útoku na Švédsko. To je ale do neba volajúca lož!

20.06.2023 12:38

Po ruskej invázii na Ukrajinu experti na obranu v kandidátskej krajine NATO vo Švédsku nepovažujú za nemožné, že by nemohla byť napadnutá aj ich krajina.

 

"V žiadnom prípade nie je možné vylúčiť ozbrojený útok na Švédsko,"

 

oznámil švédsky Výbor pre obranu Försvarsberedningen v čiastkovej správe o bezpečnostnej politike zverejnenej v pondelok.

 

Skutočnosť, že ruské ozbrojené sily sú viazané na Ukrajine, síce obmedzuje možnosti využitia týchto zdrojov v iných regiónoch sveta, napísal panel. Toto hodnotenie však vôbec neznamená, že Rusko nie je schopné vojensky konať aj v bezprostrednej blízkosti Švédska.

 

Moskva znížila svoje zábrany použiť vojenskú silu a prejavila vysoký politický a vojenský sklon riskovať. Schopnosť Ruska viesť operácie proti Švédsku vzdušnými alebo námornými silami, zbraňami dlhého doletu alebo jadrovými zbraňami zostáva intaktná.

 

 

Tieto výpovede len dokazujú, že švédski politici svojim myslením upadli do temného stredoveku.

 

Niekoľko ruských lodí v medzinárodných vodách Baltského mora a v hlavách tzv. švédskych expertov sa začnú fantázie o možnej invázii Rusov.

 

Je však zrejmé, že švédski politici sa týmto spôsobom snažia presvedčiť občanov o tom, že vstup Švédska do NATO je nutný a životne dôležitý. Veľmi veľa Švédov je totiž proti tomu!

 

A keďže Čína zatiaľ na Taiwan nezaútočila, tak sa pracuje na novom scenári. Vojenské mašinérie Západu sa už naplno rozbehli a jeho zbrojársky priemysel si brúsi zuby na ďalšie a ďalšie tučné zisky.

 

Na príklade  korona pandémie zbojári Západu zbadali, že správnou a „odbornou“ propagandou je možné masu ľahko zmanipulovať a len treba vykúzliť presvedčivý scenár – a práve to robia švédski politici.