Švajčiarsky parlament sa postavil proti dodávkam zbraní Kyjevu a odolal tak tlaku „kolektívneho“ Západu - to značí, že demokracia v krajine Helvétov ešte žije!

03.06.2023 12:09

Aspoň vo Švajčiarsku môžu ľudia priamo rozhodovať o dôležitých politických zámeroch a úmysloch. Nielen v tomto smere sa ostatné tzv. európske demokracie Švajčiarom ani len nepribližujú.

 

Približne už za dva týždne sa vo Švajčiarsku hlasovaním ľudu rozhodne aj o zákone COVID a o klimatickom zákone.

 

V Švajčiarskom parlamente sa však už teraz rozhodlo o neutralite krajiny!

 

Švajčiarska neutralita, ktorá bola pre túto krajinu už vždy takpovediac posvätná, tak v poslednom období bola veľmi radikálne narušená ukrajinským konfliktom.

V prípade vojny na Ukrajine však švajčiarski politici neurobili posledný krok k úplnému eliminovaniu neutrality Švajčiarska, a to napriek veľkému tlaku zo strany „vysoko morálneho“ Západu:

 

Parlament hlasoval proti presunu švajčiarskej výzbroje a zbraní na Ukrajinu prostredníctvom tretími krajinami.

 

Proti zákonu, ktorý by umožnil presun švajčiarskych zbraní, sa hlasovalo v pomere 98:75.

 

A to bolo veľmi výrazne jednoznačné rozhodnutie a to znamená, že zvyšky švajčiarskej neutrality sa držia aj naďalej – ale tlak Kyjeva a „kolektívneho Západu“ na Bern je veľmi masívny - ako o tom otvorene hovoria dokonca už aj mainstreamové noviny – a bude pretrvávať s istotou aj v budúcnosti.

 

18. júna Švajčiari budú opäť rozhodovať sami o sebe:

 

Bude sa konať referendum o predĺžení platnosti zákona o Covide -19.

 

Nicolas A. Rimoldi, šéf hnutia za občianske práva s názvom  „Mass-Voll“ (voľne preložené – „Už toho máme plné zuby“), ktorý je zároveň aj tvárou švajčiarskych kritikov politiky Covidu, vidí tentoraz veľmi „dobré šance“ na priamy demokratický úspech vo Švajčiarsku.

 

Ide už o tretie hlasovanie o zákone o COVID-e, ktorý sa má teraz vo Švajčiarsku – samozrejme len ak ho podporí väčšina občanov - predĺžiť do roku 2024.