Suši-reťazec vyvolal v Rusku pobúrenie svojou reklamnou multikulti sexistickou kampaňou

01.09.2021 23:16

Rusi nemajú taký devótny charakter, ako ho má veľká časť obyvateľstva EÚ a sú hrdí patriotickí nacionalisti, ktorí odmietajú násilne imperatívny "korektný“ multikulturalizmus, a to o to viac, ak je do neho vložený ešte aj sexistický aspekt.

S tým ale nepočítal a či nepoznal mentalitu ruského národa japonský Suši koncern.

Jeho ruský reťazec Jobidojobi so svojou reklamnou kampaňou v Rusku vyvolal  predovšetkým v sociálnych sieťach obrovský shitstorm. Rusi videli v nej veľkú urážku ruských žien.

Jobidojobi pustil do sociálnych médií obrázok s africkým černochom, ktorý sedí na stoličke, labužnícky sa tvári, v rukách má tanier so suši a pritom je obklopený troma ruskými kráskami, s lascívnymi pohľadmi a jedna z nich ho z jeho taniera kŕmi vidličkou.

Najmä sexistický podtón reklamy, kde sa biele Rusky zvodne točia okolo čierneho muža, vyvolal v Rusku vlnu odmietania a hnevu. Koncern bol bombardovaný prejavmi rozhorčených Rusov. Mnohí sa koncernu pýtali, prečo na reklame nemohol  byť biely muž s bielymi ženami, alebo keď už tam mala byť bezpodmienečne čierna pleť, tak čierny muž s čiernymi.

Je však viac ako zrejme, že Japonci chceli takto v Rusku propagovať  trend západných médií, kde už dlhšiu dobu patrí k politickej „korektnosti“ reklamy realizovať multikulturalisticky a rasovo zmiešane. Dominantný motív je pritom tak často, ako je to len možné, čierny Afričan s bielou Európankou.

Pritom sú v póze, ktorá signalizuje, že čierny muž je pre bielu ženu atraktívny.

Koncern sa medzičasom ruskému národu ospravedlnil a zdôraznil, že sa ho nijakým spôsobom nechcel emocionálne negatívne dotknúť.