Súd v Halle: Odpudzujúci zločin, Somálčan 19, sa pokúsil o znásilnenie 74 ročnej ženy

09.01.2019 22:23

Stará pani zažila vo vlastnom byte v nemeckom Halle najstrašnejšie chvíle svojho života. V utorok 8.1. sa konal súdny proces s africkým násilníkom za vylúčenia verejnosti. Postihnutá vypovedala, čo sa udialo v jej byte, ráno 11. augusta uplynulého roku. Bolo veľmi teplo a tak si otvorila okno na balkóne svojho bytu na prvom poschodí.

Krátko po tom cez okno vnikol do bytu údajne 19 ročný takzvaný azylant zo Somálie. To, čo potom musela zažiť, bolo pre ňu najväčšie martýrium jej života. Zo zranení, ktoré pritom utrpela, sa musela liečiť a zotavovať v nemocnici.

Pred súdom sa somálsky zločinec priznal k pokusu o znásilnenie starej dámy. Tá sa však veľmi odhodlane bránila a preto ju brutálne  udieral päsťami a škrtil. Stará dáma však nebola jednoduchá „korisť“ a po dlhom boji sa jej podarilo spustiť domový alarm a brutálný násilník napokon ušiel bez toho, aby uskutočnil svoj zámer.

Polícii sa ho podarilo chytiť o niekoľko dní neskôr, keď sa vlámal do ďalšieho bytu. Koľko násilností a vlámaní sa dopustil, zatiaľ polícia nezistila.

Počas súdneho pojednávania, kde bol spolu s právnikom Björnom Fehsem, tvrdil, že nevedel čo robí, lebo vraj bol veľmi alkoholizovaný, inak by sa vraj nepokúsil znásilniť nejakú ženu. Jeho právnik prízvukoval, že jeho mandant všetko veľmi ľutuje.

Podľa všetkého v skutočnosti však nejde o žiadnu ľútosť, veď násilník mal mesiace na to, aby svoju ľútosť prejavil, čo sa ale nestalo.

Ide len o obmäkčenie súdu na radu právnika, ktorý chce dosiahnuť, aby bol vynesený mierny trest. A aj vyhlásenie, že bol vraj opitý a nevedel čo robí, sotva môže zodpovedeť pravde. Skôr ide len o skonštruovanie  ďalšej poľahčujúcej okolnosti právnikom.

Proces nie je ukončený – pre vynesenie rozsudku sú potrebné ešte viaceré súdne pojednávania.

Nemci poslušne a pokorne platia milióny na tisícky súdnych procesov, ktoré riešia kriminalitu „hostí“ kancelárky, platia právnikov, sudcov, policajtov, ktorí sú do týchto procesov involvovaní.  

A kto hoci len kritizuje túto situáciu, tak je prívržencami utečeneckej politky Merkel označený za rasistu, či pravicového extrémistu.