Sú hanbou Nemecka: Utajovaná „láska“ dvoch nemeckých futbalových reprezentantov k prezidentovi Erdoganovi

14.05.2018 20:10

Obaja sú veľkými obdivovateľmi a prívržencami „sultána“ z Bosporu Recepa Tayyipa Erdogana. Naposledy sa s nim stretli utajene v Londýne v hoteli Four Seasons, kde mu odovzdali ako dar dresy svojich klubov. Obaja hrajú v anglickej lige, Mesut Özil hrá za Arsenal Londýn a Ilkay Gündogan za Manchester City.

Özil napísal na svoj dres:

„S veľkou úctou pre môjho prezidenta“.

Özil má len nemecké občianstvo, Gündogan má nemecké i turecké.

Pritom urobili veľkú chybu a dali sa s Erdoganom odfotiť. Nepočítali s tým, že druhá strana to vyuužije na zvyšovanie popularity prezidenta. Tureckí poradcovia prezidenta, vysokí funkcionári jeho strany AKP, uverejnili fotografie na twitteri a škandál bol na svete.

Je to veľká hanba pre týchto takzvaných občanov Nemecka, ktorí tak dali verejne najavo, že ich prezidentom nie je Frank Walter Steinmeier, ale diktátor Erdogan, ktorý robí genocídu Kurdov proti všetkým normám medzinárodného práva. Zatvára nemeckých i tureckých občanov, ktorí sa ničoho nedopustili, ale z nejaké dôvodu mu prekážajú, a tak ich jednoducho obvoní z terorizmu alebo z pomoci teroristom.

Títo dvaja futbalisti nemajú viac žiadne morálne právo, aby hrali za nemeckú Nationalelf.

Ak nebudú okamžite z nej navždy vylúčení, tak potom Nemecko a jeho politici si nezaslúžia viac nijaký rešpekt. Veľká väčšina Nemcov je ich konaním veľmi pobúrená a dáva to aj najavo napr. aj v sociálnych sietiach.

Fotku oboch hráčov s ich vysoko uctievaným prezidentom možno nájsť tu:    

pic.twitter.com/X3ZY8wwCsa