Štyria republikánski „mušketieri“ Trumpa, ktorí „trhajú“ Demokratov na kúsky

05.12.2019 23:38

V Justičnom výbore Kongresu sa v stredu začalo ďalšie kolo  vypočúvania svedkov v impeachment-procese proti Donaldovi Trumpovi. Nemecký mainstream uviedol, že prezident tam má svojich podporovateľov, ktorí nepoznajú žiadne škrupule. Inakšie povedané Trump tam má svojich verných prívržencov, ktorí pre neho urobia všetko.

Medzi nimi sú to predovšetkým štyri skvelé osobnosti z tábora Republikánov.

Demokrati „divoko zbrojili“ do druhej časti drámy, ktorú Trump ironicky nazýva len pohonom  na bosorky.

V doterajších vypočúvaniach sa Republikáni koncentrovali na inteligentné zosmiešňovanie všetkých výpovedí proti Trumpovi. Zároveň veľmi rafinovane a presvedčivo hovorili o rôznych nezákonných obchodných praktikách Bidenovcov na Ukrajine.

Štyria Republikáni sú v 41 člennom Justičnom výbore najdôležitejšími Trumpovými želiezkami v ohni. USA mainstream o nich píše, že urobili všetko pre to, aby svedkov proti Trumpovi zdiskreditovali a aby pretáčali fakty.

Jeden z nich je Doug Collins, najdôležtejší z Republikánov v Justičnom výbore. Ortodoxne konzervatívny pravičiar, ktorý je nekompromisne proti potratom, proti manželstvám homosexuálov a je absolútne oddaný  Trumpovi. Všade verejne hlása, že Demokrati celý tento zbytočný a nesmierne drahý cirkus zorganizovali len preto, že nenávidia Trumpa. O Demokratovi  Schiffovi, ktorý vedie vyšetrovania, tvrdí, že ten si spolu s whistleblowerom všetko proti Trumpovi len vymyslel.

Druhým „mušketierom“ Trumpa je Jim Jordan. Je absolútny superstar Republikánov vo veci obrany a ochrany Trumpa. Svojho času bol úspešným zápasníkom a neskôr i trénerom. A potom vyštudoval právo. Je obávaným právnikom, lebo má veľmi špecifický spôsob kladenia otázok pri vypočúvaní, ktorým dokáže dokonale zmiasť a zneistiť svedka alebo ho zosmiešniť.

Demokratov všade obviňuje z toho, že pri vypočúvaní nepripustili viaceré dôležité otázky Republikánov, a to len preto, lebo vopred vedeli, že odpovede na ne by vyzneli v prospech Trumpa. A vždy k tomu dodáva, že skutočné fakty hovoria, že prezident sa zachoval korektne.

Tretí „mušketier“ je blízky priateľ prezidenta a jeden z jeho najväčších obdivovateľov John Ratcliffe. Je členom Výboru pre tajné služby a zároveň aj členom Justičného výboru a pozná tzv. dôkazy Demokratov naspamäť a hlása, že ani jediný z nich nič nedokazuje. Okrem toho neprestáva tvrdiť, že v FBI je silná utajená skupina, ktorá pracuje proti Trumpovi.

Pre neho je absolútne jasné, že prezident je nevinný.

Štvrtým „mušketierom“ je Matt Gaetz, republikánsky poslanec z Floridy. Pred niekoľkými týždňami inicioval „vzburu“ proti pravidlám Demokratov a spolu s tridsiatimi poslancami Republikánov vnikol do špeciálnej tajnej miestnosti v podzemí budovy Kongresu, kde boli utajene vypočúvaní prví svedkovia proti Trumpovi.

Gaetz chcel Američanom tak ukázať, že  Demokrat Schiff pracuje s neférovými metódami,  čo následne oznamoval odtiaľ na twitteri.

Trump a Republikáni ostávajú pokojní. Pre nich je jasné, že všetko sa rozhodne napokon až v Senáte, kde majú veľkú väčšinu. Dobre vedia, že Demokrati vo svojom zúfalstve nad tým, že všetko dosiaľ poukazuje na to, že Trump vyhrá prezidentské voľby, museli urobiť posledný pokus o zvrátenie tejto situácie.

A vo štvrtok vyhlásila Nancy Pelosi, šéfka frakcie Demokratov v Snemovni Reprezentantov, že impeachment sa už čoskoro oficiálne začne. 

A vyslovene pokrytecky k tomu dodala:

“Bol to prezident USA, ktorý nám nedal žiadnu šancu, aby sme to nemuseli robiť.“