Štvrtok večer sa konala v Mannheime veľká policajná razia

24.10.2019 23:13

Mannheim, 320 tisícové veľkomesto, cez ktoré pretekajú dve veľké nemecké rieky, Rýn a Neckar sa vyznačuje  už dlhodobo vysokou kriminalitou, čo súvisí aj s veľkým počtom cudzincov a azylantov, ktorí v meste žijú.

V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko mu patrí tretie miesto v počte trestných činov na desaťtisíc obyvateľov.

Razia, na ktorej sa zúčastnilo okolo 150 policajtov,  sa konala v mestskej časti Neckarstadt a bola zameraná na tamojšie lokále a nočné bary, ktoré sú z veľkej časti v rukách Turkov a Arabov. Tieto zariadenia sú zodpovedné okrem iného najmä za drogovú kriminalitu, za organizovanú kriminalitu veľkých bánd a za prostitúciu z donútenia.

Domáci bezúhonní občania tam žijú v obavách a s pocitom ohrozenia. Tomu nasvedčuje aj vyhlásenie hovorcu Polizei Mannheim pre miestnu tlač, ktorý povedal, že v budúcnosti bude polícia v Neckarstadte robiť takéto akcie častejšie a neohlásene, aby tak dala väčší pocit bezpečnosti občanom.

Prečo polícia tak neurobila už dávno, na to hovorca neodpovedal.

Aj teraz k tomu prišlo len pod veľkým a narastajúcim tlakom občanov, ako som sa dozvedel v rozhovore s mojím známym, ktorý žije v Neckarstadte.

Povedal mi, občania z tejto štvrte posledné mesiace políciu doslova bombardovali telefonátmi a emailami, aby konečne zakročila.