Preto stratila prácu: Tehotná rakúska operná speváčka odmietla očkovanie

17.09.2021 22:34

Určite  veľa Rakúšanov ešte nazabudlo na to ako ich vláda spočiatku veľakrát sľubovala , že očkovanie proti korone je a bude nepovinné.

Medzičasom sa to ale zmenilo – a vláda si už na to „nespomína“! Naopak, jej tlak na občanov, ktorí sa nechcú dať očkovať narastá a čoraz viac zamestnávateľov ho svojvoľne ešte zvyšuje. A nejeden z nich prepustí svojich zamestnancov (prípadne im hrozí výpoveďou), ktorí sa nedajú očkovať vakcínami, ktoré sú v Rakúsku pripustené zatiaľ stále len  „núdzovo“.

To sa teraz stalo aj známej lyrickej sopranistke Simone Vierlinger, ktorá dosiaľ spievala už 11 krát v roli Márie v rámci každoročného vianočného podujatia „Adventssingen“ in Salzburg. A tento rok mala spievať v Salzburgu po dvanásty raz.

Je aj internacionálne veľmi žiadanou speváčkou.

Sopranistka stojí na prahu svojho štvrtého tehotenstva a odmietla sa dať očkovať proti korone teraz i v budúcnosti.

Usporiadateľ v Salzburgu pritom vôbec nebral do ohľadu to, že je tehotná a že v takom prípade je zvýšené riziko zdravotných následkov pre dieťatko, ktoré nosí pod srdcom.

Táto realita bola usporiadateľom cynicky interpretovaná tak, že tým, že jej bol zrušený angažmán, to bolo urobené len pre jej dobro, aby sa ako nezaočkovaná počas vystúpenia nenakazila.

Treba dodať, že nie je v Rakúsku prvá, ktorá v oblasti kultúry bola takto postihnutá.

V Nemecku je to podobne – viacero umelcov, ktorí odmietli očkovanie, prípadne sú aktívni odporcovia očkovania, bolo postihnutých opatreniami, ktoré im znemožňujú buď celkom alebo čiastočne vykonávať svoje povolanie.

Diktatúra korony pritvrdzuje čoraz viac.