Stranícky zjazd rakúskej ÖVP sa niesol aj v znamení „výsmechu“ z korony

17.05.2022 22:54

V Rakúsku sa konal cez víkend 40. mimoriadny zjazd vládnej ÖVP. To, čo si na jeho úvod dovolil vyhlásiť rakúsky kancelár a šéf  ÖVP Karl Nehammer (https://www.puls24.at/video/puls-24/nehammer-am-parteitag-so-viele-viren-in-einem-raum-aber-das-kuemmert-uns-nicht/v-cjyqv0wn03w9) vo svojej príslovečnej arogancii je výsmechom všetkých tých, ktorí ochoreli na koronu, ako aj všetkých expertov, ktorí tvrdili, že korona víry sú extrémne nebezpečné a že je preto nevyhnutné dať sa proti korone očkovať.

Pritom sám Nehammer bol ešte donedávna ten, kto chcel za každú cenu presadiť v Rakúsku povinnosť očkovania, čo spôsobilo dlhodobé masové protesty Rakúšanov. A za jeho vlády prišlo aj k šikanovaniu lekárov, ktorí boli proti takému nezmyslu.

Čo teraz Nehammera dohnalo k tomu – a aby tak negoval sám seba, a to, čo všetko ešte prednedávnom o korone vyhlasoval – nevedno, v každom prípade nám nepriamo oznámil, že víry sú neškodné (čo na to povie Bill Gates a ďalší, ktorí zarábajú na vakcínach milióny, tiež zatiaľ nevedno).

Nehammer, ktorý bol na zjazde zvolený za nového šéfa   ÖVP, otvoril zjazd svojej strany slovami:

"So viele in einem Raum heißt auch so viele Viren in einem Raum. ABER JETZT KÜMMERT ES UNS NICHT MEHR!"

„Tak veľa nás je v jednej miestnosti, to ale znamená, že aj toľko vírov je v tejto miestnosti. Ale teraz nás nič nie je po tom!“

Táto unikátna výpoveď Nehammera vyvolala v sociálnych sieťach samozrejme množstvo výsmešných i zlostných komentárov.

Ale je však možné, že rakúsky kancelár ešte vysvetlí, čo presne tým chcel povedať, pretože moc vírov podľa neho podceňovali a znevažovali len „konšpirátori“ – pridal sa azda teraz z nejakého dôvodu aj on sám do ich obrovských zástupov?