Stojí za zločinom 11. 9.2001 v N. Yorku Saudská Arábia? Opravíme históriu?

08.06.2016 16:06
 

Už dlhšiu dobu sa množia indície, že teroristický atentát, keď v New Yorku zahynulo viac ako 3 000 ľudí, bol financovaný a tým aj riadený Saudskou Arábiou. Dokumenty, ktoré o tom svedčia, majú byť v rukách vlády USA. Ešte tento mesiac má Washington rozhodnúť o tom, či oficiálna správa o nich uzrie svetlo sveta.

Ide o nesmierne brizantnú záležitosť, ktorá môže natrvalo narušiť blízky vzťah americkej vlády a diktátorských šejkov v Riade. Už pred viacerými rokmi som sa dozvedel od dvoch spriatelených nemeckých investigatívnych žurnalistov, že sú presvedčení, že letecký atentát na World Trade Center bol financovaný Saudskou Arábiou.

Medzičasom sa tejto veci ujala špeciálna vyšetrovacia komisia, ktorá po niekoľkých rokoch skúmania všetkého, čo s atentátom súviselo, svoju prácu ukončila a odovzdala vláde USA už dávno svoju správu, obsahujúcu niekoľko sto strán. 

Dostal ju do rúk ešte bývalý prezident G. W. Bush. Jej najdôležejšie časti vyhlásil za prísne štátne tajomstvo. Menovite sa to týkalo kapitoly Zahraničná podpora atentátnikov. Táto časť správy ukrýva nebezpečný dynamit. Ak je pravdou, že za 11.9. 2001 boli saudskí politici, resp. ich prisluhovači, tak ich treba považovať za vojnových zločincov a práve tak aj prezidenta Busha i Obamu, ktorý ako prezident a následník Busha, musel tiež vedieť aké tajomstvo správa ukrýva. 

Bush potom nielenže klamal svoj národ, ale aj celú svetovú verejnosť a okrem toho sa dopúšťal neuveriteľných vojnových zločinov už len tým,  že posielal svojich vojakov hľadať  teroristov a zabíjať nevinných ľudí všade tam, kde sa mu zapáčilo, len nie do Saudskej Arábie, kde naozaj boli. 

V USA to medzičasom prišlo tak ďaleko, že sa vec dostala už aj do verejnosti a okrem toho, podľa nemenovaných zdrojov, má záujem na zverejnení utajených dokumentov aj socialista a stále ešte možný kandidát Demokratov na prezidenta USA, Bernie Sanders i jeho politickí priatelia. Tento mesiac sa má rozhodnúť či príde k odtajneniu dokumentov alebo nie. Ak  sa tak stane a mocou, ktorá v pozadí organizovala a platila teroristický útok, je Saudská Arábia, tak sa z toho musí stať nielen štátna aféra, ale tí politici zo Saudskej Arábie a USA, ktorí nesú za to zodpovednosť, by mali skončiť pred medzinárodným súdnym tribunálom, ako to bolo urobené napríklad s bývalým prezidentom Juhoslávie Miloševičom. Oficiálne - zatiaľ - nie je ale Saudská Arábia za 11.9. zodpovedná. Skvelý intrigant Bush sa o to postaral. Tlak na USA však prichádza už aj zvonku, a to dokonca aj z Británie, verného spojenca Washingtonu. 

Už pred piatimi rokmi vzniesli dvaja britskí žurnalisti, Anthony Summers a Robbyn Swan, vo svojej dokumentárnej knihe The Eleventh Day, závažné obvinenie Bieleho Domu, keď tvrdili, že  Saudská Arábia finacovala "prácu" 19. teroristov, zúčastnených na atentáte 11.9. v New Yorku. 15. z nich boli občanmi Saudskej Arábie!

Preto je cynickým výsmechom smrti tisícok ľudí, ktorí pri atentáte v ten deň v USA zahynuli, to, čo k tomu o deň neskôr vyhlásil G.W. Bush: "Každý štát, ktorý teroristov podporil a im aktívne pomáhal, bude pre nás nepriateľským štátom."

Čo k tomu ešte dodať? Lži a prekrúcania faktov sú pre amerických prezidentov chlebom každodenným v "službe" pre americký národ. Vie to tento národ? A chce to tento národ?  V každom prípade má aj ľudí, ktorí bojujú za jeho česť a ktorí by chceli aspoň trochu napraviť smrteľné hriechy voči ľudstvu prezidentov typu Busha. Pre mňa je jedným z takých ľudí aj Bernie Sanders.