Sto rokov po prvej svetovej vojny hovoria politici o mieri - klamú, lebo mnohí z nich sa pripravujú už na tretiu svetovú vojnu

24.08.2014 20:50

 

Kto chce viesť vojnu, ten bude vo výhode, ak sa na ňu vopred svedomite pripraví. A USA je v tomto smere veľmi aktívne. Málokto vie, že Washington má v Izraeli niekoľko tajných rozsiahlych vojenských základní, kde je ukyté a pripravené veľké množstvo moderných zbraní. Ak by bol  Izrael napadnutý, tak USA preto môže , ako jeho spojenec, okamžite zasiahnuť, stačí keď dopraví do Izraelu len vojakov, lebo zbrane na nich tam už čakajú. Podobne je to v Európe. Verejnosti v Nemecku je známe, že Američania majú napríklad v Ramsteine či Stuttgarte´veľké vojenské posádky. Washington však udržuje v Nemecku aj tajné obrovské depozity zbraní a vojenského materiálu, o ktorých verejnosť nemá nijaké informácie a už vôbec nie o tom, že USA má v Nemecku v súčasnosti 200 nových atómových zbraní. Tieto depozity sa teraz dopĺňajú novými strašnými zbraňami.

Americký magazín Army Times nemožno v žiadnom prípade upodozrievať z antiamerkanizmu - je to periodikum, ktoré čítajú predovšetkým americkí vojaci a veteráni. Práve v ňom sa objavil pred niekoľkými dňami dlhý článok, ktorý informuje o tajných podzemných komplexoch v Nórsku, kam Washington v týchto dňoch premiestňuje 400 vojenských vozidiel a 350 kontajnerov s vojenským materiálom. Ide predovšetkým o tanky typu  MiA. 

Komplexy v Nórsku sú súčasťou tajného vojenského plánu USA, pod menom Prepositioning-3, v rámci ktorého Washington postupne transportuje na svoje vojenské základne, ktorých má vybudovaných po celom svete 36, vojenský materiál, aby americká armáda mohla v prípade novej svetovej vojny všade podľa potreby okamžite zasiahnuť.

V marci 2014 sa konali v Nórsku vojenské manévre, ktorých sa zúčastnilo 18 000 vojakov zo 16 západných štátov. Krátku správu o tom priniesli len nórske média. V Nemecku, Francúzsku, Anglicku a ďalších EÚ štátoch nebola o nich v žiadnych médiách ani len malá zmienka. 

Čo sa tu verejnosti utajuje?

 

Môj komentár:

 

To nie je všetko, čo sa v západnej Európe pripravuje v oblasti militarizmu. Washington oznámil nemeckým vládnym kruhom v marci tohro roku, že začne v roku 2015 s modernizáciou svojích atómových zbraní na nemeckom území. Okrem toho v ďalších rokoch umiestni v Nemecku nové atómové zbrane typu B61-12. Dosiaľ mali Američania 20 atómových hlavíc v Ramsteine - v budúcnosti plánujú zvýšiť ich počet približne o 200. Jedine zo strany nemeckej ľavice sa ozvali protestné hlasy. 

Angela Merkelová je krotká a poslušná vazalka USA. Modernizovanie atómového arzenálu v SRN bude stáť okolo sedem miliárd eur. Samozrejme, že veľkú časť tejto sumy prevezmú Nemci.