Steven Seagal: Som milión percent Rus, Putina „miluje“ aj vnuk legendárneho de Gaullea a talianska princezná

17.03.2023 22:52

Zatiaľ čo miera súhlasu ruského obyvateľstva s prezidentom Vladimirom Putinom je taká vysoká ako nikdy predtým, tak šéf Kremľa dostáva za svoj boj proti celému Západu aj čoraz viac podpory zo zahraničia. Ukázalo sa to tento týždeň na kongrese „Medzinárodného hnutia rusofilov“, ktorý sa s veľkou pompou konal v sále Puškinovho múzea v Moskve.

 

Podľa správ z ruských médií a Guardianu bol medzi slávnymi hosťami okrem mnohých iných aj americký herec Steven Seagal, vnuk Charlesa de Gaulla a talianska princezná.

Kým herec Seagal je už roky známy svojou podporou Moskvy, tak Pierre de Gaulle, vnuk slávneho francúzskeho generála, svoj proruský postoj začal demonštratívne prejavovať až v posledných rokoch.

 

"Som tu, aby som podporoval mier a priateľstvo, a viem dobre, že tento ukrajinský konflikt bol vyvolaný a spôsobený anglosaskými záujmami,"

povedal Pierre de Gaulle pre Guardian, a hovoril aj o účasti na kongrese, kde bol rečníkom.

"Myslím si, že tento konflikt vystavuje svet veľkému nebezpečenstvu a som tu, aby som proti tomu bojoval," povedal de Gaulle zahraničným žurnalistom.

 

Nie je to prvýkrát, čo Pierre de Gaulle spôsobil rozruch na Západe.

Vo februári obvinil Západ v rozhovore pre „Le Parisien“, že umožnil „Zelenskemu, jeho oligarchom a neonacistickým ukrajinským vojenským skupinám, aby sa zaplietli do brutálnej vojnovej „špirály“. De Gaulle tiež tvrdí, že registruje veľkú diskrimináciu Ruska.

„Čím viac Západ diskriminuje Rusko, tým viac cítim jednotu ruského ľudu,"

povedal de Gaulle začiatkom februára pre štátnu ruskú tlačovú agentúru Ria Novosti.

 

"Stále viac ľudí si uvedomuje, že tento konflikt bol vytvorený s cieľom rozbiť jednotný európsky blok v prospech Američanov,"

povedal na kongrese v Moskve vo svoje reči de Gaulle, čím opäť podporil vyhlásenia Kremľa.

 

Aj Steven Seagal vystúpil na Moskovskom kongrese. Amerického herca nedávno Kremeľ vymenoval za "osobitného vyslanca pre kultúrne vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi".

"Som stopercentne rusofil a jeden milión percent som Rusom,"

vyhlásil Seagal na tlačovej konferencii na okraji medzinárodnej udalosti v Moskve.

 

Vystúpenie princeznej Vittorie Alliata di Villafranca na kongrese v Moskve vyvolal veľký rozruch najmä v Taliansku. Talianka je vo svojej rodnej krajine známa najmä ako prvá prekladateľka tvorcu Zvonilky J.R.R. Tolkiena do taliančiny.

Vo svojom prejave v Moskve teraz o.i hovorila o veľkej „rusofóbii“ ako o jednom z „mnohých variantov kolonizácie“.