Stefan Schubert: Merkel riadila CDU podľa princípov komunistickej strany

20.01.2021 23:16

Socialistické zmýšľanie sa Merkel vštepovalo od detstva a jej kariéra v SED-diktatúre bola možná aj preto. To všetko Merkel postupne a rafinovane preniesla aj do svojej politickej kariery v zjednotenom Nemecku. Vďaka zlyhaniu mainstreamových médií sa to nikdy nedostalo do povedomia širokých más nemeckého obyvateľstva, a tak jej bolo umožnené byť 16 rokov nemeckou kancelárkou.

Publicista, autor a bývalý policajt Schubert hovorí, že tak mohla niekdajšia FDJ tajomníčka pre propagandu a agitáciu v NDR, Angela Merkel postupne premeniť CDU Helmuta Kohla na druhú SED – na svoju stranu.

Čo znamenal pre komunistických diktátorov Ústredný výbor strany, to bolo pre Merkel Spolkové predsedníctvo CDU, ktoré ju bezvýhradne podporovalo, podobne ako Ústredný výbor strany stál bezvýhradne za straníckym diktátorom. V oboch prípadoch bol šéf podporovaný vždy jednohlasne.

Všetky dôležité a sporné záležitosti riešila Merkel ako diktátorka. Spomeniem tu len  jeden prípad z nedávnej minulosti, kde úradovala ako diktátorka. Keď demokratické voľby v Durínsku nevyhral jej obľúbenec Ramelow (Ľavica), niekdajší člen SED v NDR, tak na jej nariadenie prišlo k novým voľbám, a tie Ramelow s jej podporou už vyhral.

Aj stranícky zjazd SED, ktorý bol v NDR dôležitým mocenským nástrojom komunistických diktátorov Merkel „skopírovala“ a preniesla do CDU, kde sa to nazýva CDU zhromaždenie delegátov. A tak nie členská základňa CDU – okolo 400 000 členov – volila teraz nového predsedu CDU, ale 1001 delegátov a členov Spolkového predsedníctva CDU.

Tých Schubert označuje za aparátčikov, ktorí sú finančnými profitérmi systému Merkel a sú jej plne oddaní.

A tak nielen výsledok volieb nového šéfa CDU, ale aj celé voľby pripomínajú pomery v NDR, kde to zaznievalo nasledovne:

„Strana, tá má vždy pravdu.“

V Nemecku strana sa už nevolá CDU, ale Merkel a Merkel tá má vždy pravdu.

Čo jej nevyšlo s Annegret Kramp-Karrenbauer, to jej vyšlo s Arminom Laschetom.