Štáty BRICS sa usilujú vybudovať nové usporiadanie sveta bez dominancie USA

17.03.2015 23:50


Západné proamerické médiá nám zamlčujú pravdu o razantnom napredovaní zoskupenia BRICS, ktorého členovia majú 3 a pol miliardy ľudí. BRICS to sú Brazília, Rusko, India, Čína  a Juhoafrická Republika. Tieto média neustále prinášajú nafúknuté lživé informácie o politických a ekonomických neúspechoch a katastrófach od Moskvy až po Peking. To má miliónom ľahkoverných ľudí vsugerovať, že  USA, napriek obrovským dlhom a kolapsom ohrozeným finančnym systémom,  je na tom dobre. Široké publikum Západu však vôbec nie je informované o tom, ako dramaticky a rýchlo sa v týchto mesiacoch realizuje vznik nového politickeho a ekonomického bloku v Ázii, južnej Amerike a Afrike.


Namiesto toho možno v periodiku Die Zeit čítať, že brazílska prezidentka Dilma Rouseffová pripravuje obyvateľstvo na krízu. Vo Focuse sa môžu čitatelia dozvedieť, že hrozí kolaps čínskeho systému a americký expert pre Čínu profesor Shambaugh tvrdí, že sa blíži koniec jej komunistickej vlády. Süddeutsche Zeitung zas oznamuje veľmi "presvedčivo", že v Moskve sa chystá "palácová revolúcia" a že Putinov koniec sa blíži.

 

Môj komentár:

 

O sile a rastúcej prevahe BRICS sa v koruptných západných médiach možno sotva niečo dočítať. Napríklad to nie, že obyvateľstvo v BRICS je v priemere oveľa mladšie ako v USA a v EÚ a ani to, že má čoraz lepšie vzdelanie. Práve to sú ale rezervy a výhody BRICS-u, aby sa vymanilo z područia Západu a preušilo jeho dominanciu.

 

Pred týždňom podpísal Vladimír Putin dohodu, v rámci ktorej bude Rozvojová banka BRICS-u disponovať začiatočným kapitálom v hodnote 100 miliard dolárov. Za mesiac sa v ruskom meste Ufa stretne jej predstavenstvo po prvý raz potom, ako aj India pred dvoma dňami, ako posledná, podpísala túto dohodu.

 

BRICS intenzívne realizuje to, čo jeho predstavitelia už niekoľko mesiacov vyhlasujú: Výstavbu nového  usporiadania sveta, ktoré má už čoskoro nahradiť "sklerotický" západný globálny systém.