Staro-Nová vládna koalícia v Nemecku je spečatená – neverím jej

04.03.2018 23:39

Som si istý, že opäť trpko sklame nielen svojich voličov, ale celý národ a predovšetkým tých najchudobnejších. SPD už dávno nie je strana, ktorá bojuje a presadzuje ich práva.

Dnes potvrdili SPD členovia veľkou väčšinou hlasov svoj  súhlas s koalíciou CDU-CSU a SPD.

66 percent hlasovalo za koalíciu.

14. marca bude v Bundestagu, s pravdepodobnosťou, ktorá hraničí s istotou, zvolená za novú kancelárku posledná kancelárka – Angela Merkel.

Výsledok hlasovania bol oznámený dnes predpoludním v straníckej centrále SPD, vo Willy-Brandt-Haus.

Je zarážajúce, že tohto dôležitého hlasovania sa zúčastnilo len 78 percent členov. To je jednoznačný prejav toho, že takmer štvrtina z nich je otrávená z politiky SPD a rezignovala.

Dezignovaná (po odstúpení Martina Schulza z funkcie) šéfka SPD Andrea Nahles a ďalší špičkoví politici SPD robili v posledných týždňoch po celom Nemecku neúnavne presvedčovaciu kampaň, aby získali dôveru svojich členov a aby títo hlasovali za koalíciu.

Sľubovali pritom hory doly a kajali sa pred nimi za hriechy, ktorých sa dopustili počas poslednej koalície s CDU-CSU a prisľúbili im sväto sväte nápravu, ak odhlasujú ďalšiu koalíciu.

Podarilo sa – „hlupáci“ opäť naleteli a uverili.

Som však presvedčený, že až na malé zmeny, ostane všetko pri starom a na sľuby svojím voličom sa už za mesiac a či dva nebude žiadny politik SPD pamätať a tí si potom budú znova len môcť sypať popol na hlavu a preklínať vlastnú hlúposť.