Stala sa Melania Trump nezákonne občiankou USA? A čo má spoločné s Einsteinom?

03.03.2018 12:48

Okolnosti za akých sa manželka Donalda Trumpa stala americkou občiankou sú veľmi nejasné a nanajvýš pochybné a údajne je možné, že pritom išlo aj o porušenie amerických zákonov.

To v každom prípade teraz rozoberá a pokúša sa dozvedieť „pravdu“ časť americkej tlače, o ktorej je známe, že by súčasného prezidenta USA veľmi rada dostala preč z Bieleho Domu. A to za každú cenu.

Washington Post sa tomuto „problému“ venuje veľmi intenzívne . Napríklad aj vo svojom včerajšom článku.

Melánia Trump prišla do USA prvý raz v auguste 1996 s turistickým vízom. Po štyroch mesiacoch dostala vízum, ktoré jej umožňovalo pracovať v USA dočasne. V roku 2001 jej úrady umožnili na základe Green Card trvalý pobyt.

Washington Post uvádza, že takú Green Card môžu mať len osoby, ktoré obdržali tzv. EB-1 vízum. Toto vízum ale smú dostať len osoby s mimoriadnymi schopnosťami. Národný úrad pre cudzincov a migrantov uvádza na svojej Homapage pre jeho uchádzačov:

„Musíte preukázať, že máte mimoriadne schopnosti v prírodných vedách, umení, ekonomiky, biznisu, ľahkej atletiky,…….a že je to oficiálne a výrazne zadokumentované nejakou známou inštitúciou.“

Také vízum sa v USA neoficiálne nazýva aj Einsteinove vízum.

„Protitrumpovsky“ ladené americké médiá teraz chcú vybudiť veľký záujem verejnosti v tomto smere a kladú si otázku – na ktorú chcú mať odpoveď – akými mimoriadnymi schopnosťami sa vyznačovala súčasná First Lady USA, že bola oprávnená získať Einsteinove vízum.

Bola azda jeho vzdialená príbuzná a či niekto na spomínanom úrade v nej objavil malého driemajúceho Einsteina?

Trumpovi nastavili jemu nepriateľské médiá a obrovský clintonovský clan už nespočetné pasce. Toto je len ďalšia z nich.

Dosiaľ sa však nedal chytiť do žiadnej. Ani do tej „ruskej“, ktorú stále konštruuje mimoriadny vyšetrovateľ Mueller.

Právnik Melánie Trump už ale vydal vyhlásenie, že v tejto veci je všetko v najlepšom poriadku a že viac k tomu nie je potrebné dodať.