Srdečné pozdravy CDU drahým moslimským bratom

27.05.2020 23:00

Viac devótnosti zo strany kresťansko-demokratickej strany  Nemecka už azda ani nie je možné. Islamisti i Erdogan sa len spokojne  usmievajú – majú Nemcov tam, kde chceli. Tureckú AKP by nenapadlo ani len vo sne posielať srdečné pozdravy kresťanským „bratom“ v Turecku.

Islamizácia Severného Porýnia-Vestfálska pokračuje pre mnohých nebadane, ale pre tých, ktorí sú vnímaví a všímaví, pre tých napreduje míľovými krokmi.

V marci minulého roku to oznámili dokonca aj provládne médiá, že krajinský Úrad pre ochranu ústavy v Düsseldorfe pozoruje oficiálne Khaled-mešitu, ktorá je súčasťou Islamského kultúrneho spolku v Bochume.

Úrad prešetruje osobné a štruktúrne prepojenia spolku s islamistickým extrémizmom. Je veľké podozrenie, že spolok je miestom, ktoré navštevujú aj osoby spojené, prípadne spolupracujúce so štruktúrami islamistických snažení a aktivít. Tam spadajú nebezpečné salafistické aktivity majúce svoj pôvod v spektre organizácií Moslimského bratstva.

To všetko ale vôbec neruší CDU v Bochume. Uplynulú nedeľu uverejnila strana na svojom Facebooku srdečné pozdravy moslimským bratom z príležitosti ramadanu a do neba vychválila práve Khaled-mešitu patriacu k Islamskému kultúrnemu spolku v Bochume a označila ju za tú, ktorá „spája“ moslimov a kresťanov. Bochumskej CDU vôbec neprekáža, že spolok je sledovaný krajinským Ústavom pre ochranu ústavy.

Alebo je to len alibistické klamstvo pre upokojenie kritickej časti verejnosti, ktorá ešte celkom nepodlahla „rozprávkam“ kancelárky o mierovom  islame?