Dôležitý aspekt pre dlhý život: Každý môže sám ovplyvňovať zdravie srdca

29.07.2021 23:15

Absolútne zdravé srdce je zárukou dlhého života v zdraví. Pritom veľká väčšina ľudí priam hriešne zanedbáva starostlivosť o srdce,  ba čo viac – vedome i nevedome mu extrémne škodí. Čo ľudia vôbec nevedia je skutočnosť, že prvou podmienkou pre zdravie srdca je psychické zdravie.

S tým súvisí radosť zo života, optimizmus, kreativita, dobroprajnosť, žičlivosť, neprítomnosť závisti, súcit a milosrdenstvo. Srdcu naviac extrémne škodia depresie a negatívny stres.

V Nemecku nie je korona zodpovedná (a platí to pre mnoho iných krajín) za najviac úmrtí, ako sa to snažia priamo alebo nepriamo vsugerovať ľuďom početní politici a mainstream, ale sú to choroby srdca a krvného obehu.

Takmer polovica úmrtí ide v Nemecku na konto týchto chorôb.

Myslite na to, že ak budete už od mladosti venovať svojmu srdcu maximálnu pozornosť a starostlivosť, tak si pridáte navyše niekoľko rokov života.

Relatívne nové lekárske odvetvie, psychokardiológia jednoznačne dokazuje viacerými výskumnými analýzami ako veľmi depresie ovplyvňujú zdravie srdca. Dlhotrvajúce depresie sú veľmi často príčinou infarktov srdca.

Depresívne osoby majú často sklon sa izolovať a sa vyhýbať spoločnosti iných ľudí, trpia aj na nedostatok pohybu, veľmi často sú silným fajčiarmi a nadmernými konzumentmai alkoholu. To všetko je katastrofa pre srdce a oslabuje ho a skracuje jeho životnosť.

Preto je dôležité si veľmi skoro uvedomiť, že stav srdca v priebehu rokov veľmi zhoršuje kombinácia nasledovných aspektov (ale samozrejme aj každý z nich jednotlivo je mimoriadne škodlivý):

Fajčenie, poruchy metabolizmu, vysoký krvný tlak, nedostatok pohybu, nezdravý spôsob stravovania.

Kto si všetko toto zavčasu uvedomí a v zmysle toho aj modifikuje svoj život, tak má veľkú šancu prežiť celý svoj život so zdravým srdcom.