Správa KBSE preukázala, že Barak Obama vedome klamal - v Ukrajine nie sú ruskí vojaci ani ruské tanky

10.09.2014 20:34

Správa, ktorú vydala KBSF - Konferencia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe je veľmi nepríjemná pre Obamu a jeho NATO partnerov (lepšie povedané: jeho podriadených), ktorí sa 4. a 5. septembra stretli v Newporte vo Walese. Obama vyhlásil 3. septembra, že regulérne oddiely ruskej armády, s ruskými zbraňami a tankami, zasiahli do bojov vo východnej Ukrajine.  

Pozorovatelia KBSF-misie boli nasadení na niekoľkych hraničných ukrajinských prechodoch na podnet Moskvy.

Správa KBSF bola o.i. citovaná Tlačovou agentúrou Itar-Tass: "V uplynulých dvoch týždňoch neboli zistené žiadne prekročenia hraníc medzi Ruskom a Ukrajinou vojakmi ani transportami zbraní. Tiež neboli pozorované žiadne prelety hraníc ruskými lietadlami alebo vrtulníkmi."

Správa nepotvrdzuje tvrdenie Kyjevskej vlády a predstaviteľov NATO o vtrhnutí ruských tankov a vojakov na územie Ukrajiny. NATO sa klamstvo Obamu pokúšalo potvrdiť 28. augusta nejasnými satelitovými snímkami, na ktorých mali byť ruské oddiely na suverénnom ukrajinskom teritóriu. Dodatočne sa ukázalo, že tak oznámenia NATA, ako aj satelitové snímky, boli len manipulovanými "dôkazmi" údajnej ruskej agresie.  

3. septembra počas návštevy Estónska vo svojom prejave povedal Barak Obama o.i.:

"Keď sme sa tu dnes zišli, tak vieme, že vízia jednotnej a mierovej Európy je ohrozená agresiou Ruska proti Ukrajine. Ide o nepriateľské atakovanie teritoriálnej integrity Ukrajiny a jej suverénneho a nezávislého európskeho národa. Len o to ide v tomto prípade. A preto dnes stojíme na strane Ukrajiny."

 

Môj komentár:

 

Jeden z najparadoxnejších nosteľov Nobelovej ceny za mier, Barak Obama, je nielen mužom, ktorý ešte viac ohrozuje svetový mier, ako zlopovestný George W. Bush, ale klame a zavádza a démonizuje Putina. Je však vo veľkom omyle, ak si myslí, že ho očierni aj pred ruským národom. Opak je pravdou, Rusi sa v tejto situácii ešte viac stavajú za Putinovu politiku a dokonca aj veľká časť opozície v Rusku schvaľuje kroky Putina v jeho ukrajinskej politike.

Naviac, Obama nám ani slovom neprezradí, prečo má Washington taký eminentný záujem na tom, aby dostal Ukrajinu do svojej moci a pod svoju kontrolu. Okrem zjavných geopolitických a vojenských výhod, ktoré z toho Spojené Štáty majú a budú mať, keď Washington sa už stal takpovediac "poručníkom" Kyjeva, sú v hre aj silné americké ekonomické záujmy v tejto obrovskej krajine. Monsanto si už právom brúsi zuby na nedozierne polia v Ukrajine, ktoré bude mať k dispozícii, aby robilo úspešne svoje nekalé obchody, ktoré mu vynesú obrovské zisky a americké frackingové koncerny už majú pripravené zmluvy s koruptnou kyjevskou vládou, aby mohli na Ukrajine začať vo veľkom ťažiť takzvaný bridlicový plyn nebezpečnou a prírodu ohrozujúcou meodou. 

To všetko však americký prezident neprezradí.