Špičkový politik CDU Bosbach z protestu proti Merkel končí v Bundestagu

24.08.2016 18:06

Wolfgang Bosbach ohlásil, že už nebude kandidovať v budúcich voľbách ako poslanec v nemeckom Bundestagu. Jeden z najobľúbenejších nemeckých politikov, 64 ročný rodák z Severného Porýnia-Westfálska, povedal, že jeho rozhodnutie súvisí s tým, že kancelárka Merkel celkom pozmenila politiku CDU a dala jej taký smer, s ktorým nielenže nesúhlasí, ale ho ani nechce ako poslanec viac reprezentovať. Zo všetkého najviac, s čím nesúhlasí s politikou Angely Merkel, je jej chaotická a zlá utečenecká politika, pre ktorú ju aj viackrát verejne a  nekompromisne kritizoval.

Okrem toho viackrát kritizoval jej politiku zachraňovania koruptných a neschopných bánk na úkor daňových platičov a politiku Európskej centrálnej banky neustáleho znižovania úrokov označil ako ožobračovanie „malých“ ľudí a ostro sa staval proti tomu, že nemecká kancelárka to bez námietok pripúšťa.

Vyslovene odmietol kanclárkine „Wir schaffen es“ ako hlavné heslo jej nezmyselnej utečeneckj politiky, ktorá podľa neho Nemecko privádza do ťažkostí a vytvára veľké napätia v obyvateľstve.

Ďalej zdôraznil, že nič z toho, čo žiada, nie je niečo, čo by nebolo

v programe CDU v dávnejšom období – tým mienil roky, keď Merkel nebola kancelárkou. Čo sa však zmenilo, to je smerovanie politiky CDU. Pre neho je to niečo nepochopiteľné. Na protest proti politike kancelárky sa Bosbach už vzdal funkcie, ktorú zastával v Bundestagu už veľa rokov – bol šéfom parlamentného výboru pre vnútorné záležitosti Nemecka.