Špeciálne komando zatklo v Nemecku 5 nebezpečných islamistov – pripravovali krvavý teror

16.04.2020 23:08

Do Nemecka prišli ako azylanti z Tadžikistanu. Všetci vo veku 24 až 32 rokov. Teraz budú obžalovaní z prípravy teroristických útokov. O.i. pripravovali útoky na niekoľko objektov armády USA v Nemecku, ako aj vraždu Amira Arabpoura, moslima, ktorý sa stal kresťanom a je známy ako ostrý kritik islamu.

Ich sledovanie a zatknutie stálo štát obrovskú sumu, ktorú Ministrstvo vnútra Severného Porýnia-Vestfálska, kde sa všetko odohralo, nechce oznámiť. Možno ale usudzovať, že bola naozaj veľmi vysoká, lebo celkove v tejto policajnej akcii, ktorá tvala niekoľko mesiacov, bolo nasadených až 350 policajtov, ktorí vykonávali potrebné aktivity vo viacerých mestách, o.i. v Solingene, Kreuztale, Neusse, Essene.

To, že išlo o veľkú a nebezpečnú vec a že boli pritom ohrozené nielen životy policajtov, ale že boli ohrozené aj početné civilné osoby, možno predpokladať aj z toho, že sám krajinský minister vnútra z Düsseldorfu Herbert Reul (CDU) predstúpil v stredu pred média a ohlásil to ako veľký úspech svojich mužov v boji proti terorizmu.

Zabudol ale dodať, že za to celé musí byť vďačný kancelárke, ktorá mu umožnila sa tak vyznamenať, lebo išlo o jej milých hosťov, ktorí sa len vďaka nej dostali do EÚ.

Rovnako zabudol občanom vysvetliť a či im prezradiť, odkedy platí v  Nemecku právo na azyl aj pre osoby z Tadžikistanu. A tiež sa nezmienil o tom, že súdny proces, ktorý bude mať doslova mamutie dimenzie, bude nemeckých občanov stáť ďalšiu astronomickú sumu.