Soros: USA a EÚ musia Putina a Si Ťin Pchinga „odstrániť“, lebo zničia našu civilizáciu

13.03.2022 21:36

Miliardár George Soros sa otvorene vyjadril k situácii v Európe. Povedal, že si nič tak veľmi neželá ako násilné zvrhnutie vlád v Moskve a Pekingu. Varuje svet pred tým, že príde k tretej svetovej vojne, ak nebude zvrhnutý prezident Putin a prezident  Si Ťin Pching, a to bude znamenať koniec civilizácie.

Soros sa k tomu vyjadril v piatok v médiách, kde o.i. uviedol ( George Soros: United States, European Union Must Remove Putin And Xi From Power 'Before They Can Destroy Our Civilization' (thegatewaypundit.com ):

„Keď Putin dostal súhlas od čínskeho prezidenta, tak začal svoju vojnu v Ukrajine, lebo chce naspäť dobyť celé staré ruské impérium. Ale ako sa zdá obaja vodcovia zle predpovedali a hodnotili situáciu, ktorá nastane po ruskom útoku, a to zvyšuje nebezpečie globálnej katastrofy – ak obaja predtým nebudú pozbavení moci.

Putin vyslal na Ukrajinu celú ruskú armádu a ignoruje všetky pravidlá vojny a bombarduje civilné obyvateľstvo.“

Toľko k propagandistickým klamstvám Sorosa.

Je ale realitou, že Washington namiesto toho, aby robil všetko pre to, aby sa tento konflikt vyriešil diplomaciou, ho ešte viac zosilňuje.

Pentagon poslal viac ako 12 000 vojakov do východoeurópskych NATO štátov, a to napriek tomu, že prevažná časť Američanov je proti zasahovaniu USA do rusko-ukrajinského konfliktu.  

Dodatočne k tomu – ako oznámil americký minister zahraničia Blinken 26. februára – dali Američania Ukrajine k dispozícii  350 miliónov dolárov. To znamená, že celková suma, ktorú poskytli Ukrajine na zaistenie jej bezpečnosti, obnáša jednu milardu dolárov.